Ukrayna Eurovision'a Katılamayacak Mı?

Kalush Orchestra’nın Ukrayna’daki savaş yüzünden İtalya’ya gelip gelemeyeceği son birkaç güne kadar belli değildi.

Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl İtalya’nın Torino kentinde yapılacak. 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde yarı finaller 14 Mayıs’ta ise yarışmanın büyük finali olacak. Yarışmanın gerçekleşmesine kalan zaman azaldıkça bu sene hangi ülkenin kazanacağına dair yapılan tahminler de artmaya başladı. Herkesin bu sene kazanabileceğini düşündüğü farklı farklı ülke olsa da birçok bahis sitesine göre kazanma olasılığı en yüksek olan ülke ise Ukrayna. Fakat ülkeyi temsil edecek olan Kalush Orchestra’nın Ukrayna’daki savaş yüzünden İtalya’ya gelip gelemeyeceği son birkaç güne kadar belli değildi.

Rusya’nın şubat ayındaki işgalinden sonra Ukrayna yasalarına göre erkeklerin ülkeden ayrılmaları yasaklanmıştı. Ama grubun solisti Oleh Psiuk yaptığı son açıklama ile devlet tarafından ülkeden ayrılabilmeleri için izin verildiğini ve mayıs ayında Torino’da canlı performans gerçekleştireceklerini açıkladı. Grup, Ukrayna’nın yeniden inşası amacıyla fon toplamak için Eurovision öncesi yapılacak promosyon konserlerine de katılacaklarını söyledi ve son olarak hayranlarına bu mesajı iletti:

“Tüm dünyaya müziğimizi, ruhumuzu ve yıkılmaz olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu zor zamanda gerçekten desteğinize ihtiyacımız var.”

Dinlemek isteyenler için Kalush Orchestra’nın Stefania adlı şarkısı: