Ukrayna Savaşı'nda Son Durum: Rus Roketleri Vinnytsia'da 20 kişiyi öldürdü

Ukraynalı yetkililer, Rus füzelerinin merkezdeki Vinnitsya kentini vurduğunu ve üçü çocuk en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Başkent Kiev'in güneybatısındaki ve çatışmadaki herhangi bir cephe hattından uzakta gerçekleşen saldırıda doksan kişinin daha yaralandığı bildirildi.

Üç Rus füzesi bir ofis bloğunu vurdu ve binalara zarar verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, olayı "açık bir terör eylemi" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Acil Servisi, füzelerin dokuz katlı ofis bloğunun otoparkına 10:50 (07:50 GMT) sularında çarptığını söyledi. Nüfusu yaklaşık 370.000 olan Vinnytsia'nın merkezinde de bazı konut binaları vuruldu.

Sivilleri hedef aldığını reddeden Rus savunma bakanlığı, saldırı hakkında henüz yorum yapmadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, saldırının Karadeniz'deki bir denizaltıdan fırlatılan Kalibr seyir füzelerinden geldiğini söyledi.

Üst düzey bir bölgesel acil servis yetkilisi yerel televizyona, saldırıda "hayatta kalan birini bulma şansının muhtemelen olmadığını" söyledi.

Zelensky sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Rusya her gün sivilleri öldürüyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, askeri hedefin olmadığı sivil tesislere füze saldırıları düzenliyor. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir?"

Saldırı, AB dışişleri ve adalet bakanlarının iddia edilen Rus savaş suçları konulu bir konferans için Lahey'de bir araya gelecekleri sırada geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'yı Vinnytsia'ya düzenlenen saldırıyla "bir başka savaş suçu" işlemekle suçladı.

"Ukrayna'nın her damla kanı ve gözyaşı için Rus savaş suçlularını yargılayacağız." diye yazdı.


KAYNAK: BBC