"Uncle Jonny Made My Dress"

Beyoncé Renaissance albümünde queer topluluğa seslenirken queer amcası Jonny'yi unutmadı! Peki kim bu Uncle Jonny?


Beyoncé, dünyaca ünlü bir Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve iş kadınıdır. Başarılı bir solo sanatçı olmadan önce, R&B kız grubu Destiny's Child'ın solisti olarak ün kazandı. Beyoncé, güçlü vokalleri, dinamik performansları ve müziğindeki güçlendirici mesajlarıyla tanınmaktadır.


Son albümü Renaissance ile dünya üzerindeki tüm queer topluluğa göz kırpıyor. Destek ve gurur mesajları veren şarkılarda Bey, queer amcası Jonny de selamlamayı unutmuyor.


Beyoncé'yi hem house müzikle tanıştırmış hem de stil anlayışına katkıda bulunmuş amcası, onun hayatı ve kariyeri için önemli bir yer tutmakta. Ödül törenlerinde ve şarkılarında ondan söz etmeyi ihmal etmeyen Bey, Renaissance albümündeki 'Heated'

şarkısında Uncle Jonny made my dress, that cheap Spandex, she look a mess ( Amca Jonny benim elbisemi yaptı, bu ucuz kumaş, berbat görünüyor) sözleriyle amcasına yer vermekte.


Kariyerlerinin başındayken Beyonce'nin balo elbisesi dahil olmak üzere Destiny's Child grubunun dolaplarını düzenleyen ve yardımcı olan birisiydi.


Ünlü bir moda tasarımcısı ve Beyoncé'nin annesi Tina Knowles-Lawson ise yeğeni Jonny hakkında bir gönderi paylaşmıştı.


Tina, "Johnny bana dünyadaki en yakın insandı, ayrılmaz bir şekilde büyüyorduk! Benim erkek kardeşim gibiydi. Daha sonra benim dadım, kahya, tasarımcı, dans partnerimdi. Onunla sürekli güldüm ve ona koşulsuz güvendim! O öldüğünde bir parçam onunla birlikte gitti. Solange ve Beyoncé ona tapıyordu. Onları büyütmeme yardım etti. Stil ve özgünlük anlayışlarını etkiledi!"


Hem Beyoncé hem onun hayran kitlesi hem annesi hem de queer moda dünyası için önemli bir yer tutan Uncle Jonny gururla anmayı bırakmayacağımız isimlerden birisi...