Unutulan Bir Pandemi Oyunu: Among Us

Pandeminin ilk yılı olan 2020'de herkesin konuştuğu, bir anda popüler olan o oyunu hatırladınız mı?

2020… Tüm dünya için unutulmaz bir yıl olarak kalmaya devam edecek, Covid-19 salgınıyla başlayan pandemi ve karantina sürecinin ilk yılı ve bu unutulmaz yılda hayatımıza giren yeni alışkanlıklar... Maskeler, dezenfektanlar, eldivenle alışveriş yapmalar… Sosyal ortamlardan izole olduğumuz ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı bu yılda herkesin konuştuğu, yeni arkadaşlar edinebildiğiniz ve insanlarla iletişim kurabildiğiniz bir oyun Among Us.



Bir uzay gemisinde geçen bu oyunda, iyilerden oluşan gerçek takım arkadaşları ve asıl amacı tüm takım arkadaşlarını yok etmek olan sahte takım arkadaşları ya da diğer adıyla “impostor” dediğimiz karakterler bulunuyor. Impostorların sayısı bir ve üç, takım arkadaşlarının sayısı üç ve on iki arasında değişebiliyor.

Takımdaki herkesin belirli görevleri var ve oyunu kazanabilmek için bu görevleri tamamlamaları gerekiyor. Impostor dediğimiz gizli kötü/kötüler ise takım arkadaşları görevlerini tamamlamadan önce onları yok etmeli, eğer takımdakiler görevlerini tamamlarsa veya kimliğiniz açığa çıkarsa oyunu kaybedersiniz. Gerçek iyiler ise görevlerini bir an önce tamamlamalı ve takımdaki impostorları çok geç olmadan bulmalı.

Among Us’ı tanımadığınız insanlarla oynayıp yeni arkadaşlar edinebileceğiniz gibi, kendi arkadaş grubunuzla oyun kurarak da oynayabilirsiniz. Özellikle arkadaşlarla oynaması çok keyifli olan bu oyunda, çeşitli tartışmalar yaşayabilirsiniz ancak uzayda olan uzayda kalır.

Pandemi ve karantina nostaljisi yapmak gibi tuhaf bir düşünceye kapılırsanız, ya da sadece keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Among Us iyi bir tercih olabilir. Keyifli oyunlar. Unutmayın ki “There is one impostor Among Us.”