UpWork Nedir?

UpWork Nedir ve Ne İşe Yarar?

Yeni bir serbest çalışan iseniz, ilk müşterinizi nereden alacağınız ve işinizi nasıl uygulayabileceğinizi hakkında hiçbir fikriniz yoktur. Upwork'ün devreye girdiği yer burası. Peki tam olarak Upwork nedir? Upwork, dünyanın en büyüklerinden biri olan serbest çalışan bir platformdur. Serbest çalışanlar (sizin gibi) kaydolur ve sunmanız gereken becerileri vurgulayan bir profil oluşturur. Müşteriler (işletme sahipleri, yeni başlayanlar, girişimciler vb.), Bir işi halletmek için yardıma ihtiyaç duyduklarında Upwork'te iş ilanlarını verirler.

Sitenin nasıl çalıştığına dair bir fikir edinmek başlangıçta biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak kullanmaya devam ettikçe daha kolay hale gelir. Çoğu serbest çalışan sitede olduğu gibi, kendinize bazı müşteriler bulma işi tamamen sizin üzerinizde. Müşteriler normalde yapılmasını istedikleri işleri yayınlar. Daha sonra müşteriye bir teklif göndererek üzerinde çalışmak istediğiniz işlere teklif verirsiniz.

Upwork'te aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce iş var.Upwork, Web, Mobil ve Yazılım Geliştirme, Tasarım ve Yaratıcılık, Yönetici Desteği, BT ve Ağ Oluşturma, Yazma, Müşteri Hizmetleri, Satış ve Pazarlama, Çeviri ve daha pek çok farklı kategorideki işleri listeler.

Neden Upwork?

  • Sizi heyecanlandıran ve ilgilendiren projeler üzerinde çalışırsınız. Üzerinde çalışmak istediğiniz projeleri seçersiniz. Yeni başlayan biri olarak yolunuza çıkan herhangi bir işi üstlenmek cazip gelebilirken, zamanla keyif aldığınız projeler üzerinde çalışmanın çok daha kolay ve daha iyi olduğunu fark edeceksiniz.
  • Upwork müşterileri çeşitlidir ve dünya çapında yayılmıştır. Bu nedenle, işe alınma şansınızı artıran coğrafi alanınızın dışında iş arayabilirsiniz. Müşterilerle uzaktan çalışmak, seyahat etmek istediğiniz bir şeyse, çalışırken dünyayı dolaşmak için size mükemmel bir fırsat sunar.
  • Serbest çalışan kiralamak isteyen pek çok müşteri var, ancak çoğu bunu yapmaktan korkuyor çünkü serbest çalışanları yönetmek için doğru altyapıya sahip değiller. Upwork gibi serbest çalışan siteler, serbest çalışanları yönetmenin tüm işlerini yaparak bununla ilgilenir. Bu, daha fazla müşteriye serbest çalışanları işe alma ve onlarla çalışma konusunda güven verir. Buna karşılık, Upwork'te serbest çalışan olarak güvenilir müşteriler bulma şansınız artar.
  • Her başarılı serbest çalışanın nihai hedefi, uzun vadeli müşterilerden sürekli bir gelir akışına sahip olmaktır. İşe başlarken kendi başınıza müşteri bulmak zor olabilir. Ancak, çalışmaya başlar ve müşterilerinizi etkilerseniz, tavsiyelerin yanı sıra uzun vadeli sözleşmeleri de kolayca alabilirsiniz.
  • Upwork'te ödeme almak basit ve güvenlidir. Çoğu serbest çalışanın serbest platformları kullanmaktan kaçınmasının nedenlerinden biri, çok çalıştıktan sonra paralarını kaybetme korkusudur. Ancak Upwork, çalıştığınız saatleri izler ve müşteriye otomatik olarak faturalandırır. Bu, projeyi teslim ettiğinizde size ödeme garantisi verir.

Upwork Ücretli Midir?

Upwork'e katılmak serbest çalışanlar için ücretsizdir, ancak ayda 10 ABD Doları karşılığında bir Plus planına yükseltmeyi de seçebilirsiniz.

Upwork'e katılmak ücretsiz olsa da, sitede çalışmak ücretsiz değildir. Upwork, her serbest çalışandan bir hizmet ücreti alır. Bu, bir müşteri size ödeme yaptığında tahsil edilen kazancınızın bir yüzdesidir. Servis ücreti, her müşteri ile ömür boyu faturalandırılmanıza dayalı bir ücrettir. Bu, her müşteriden daha fazla kazanmaya devam ettikçe hizmet ücretinin düştüğü anlamına gelir.

Ücretler aşağıdaki gibidir:

Müşteri tarafından ödenen tutar 500 doların altında olduğu sürece her iş için% 20,

Müşteri tarafından size ödenen toplam tutar 500 doların üzerinde ancak 10.000 doların altında olduğunda %10.

Upwork'te Ödeme Alma

Upwork'te iki tür sözleşme vardır – saatlik ve sabit fiyat.

Saatlik projeler pazartesiden pazara haftalık olarak izlenir. Saatlik proje üzerinde her çalıştığınızda çalışılan sürenin çalışma günlüğünüze kaydedilmesini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Çalışma haftası sona erdiğinde, müşterinin kaydedilen herhangi bir zamanda itiraz etmesi için 5 günü vardır. Herhangi bir anlaşmazlık yoksa, para daha sonra Upwork hesabınıza taşınacaktır. Paranızı Upwork'ten doğrudan banka havalesi, Payoneer banka havalesi veya Paypal dahil olmak üzere farklı ödeme aracılığıyla çekmeyi seçebilirsiniz. Para çekme yöntemleri ülkenize bağlı olacaktır.

Upwork Güvenli ve Yasal mı?

Her serbest çalışanın en büyük endişesi para almamaktır. Sözleşmeleri olmasına rağmen, müşterileri tarafından dolandırılan serbest çalışanları hepimiz duyduk. Ve müşterileriniz yurtdışındayken bazen yapabileceğiniz çok az şey vardır.

Up work, Ödeme Koruma garantisi ile bunun halledilmesine yardımcı olur. Bu ne anlama geliyor? Yaptığınız her saatlik iş için, zaman haftalık olarak izlenir ve müşteri otomatik olarak faturalandırılır. Çalışmanızı izlemek için her hafta Upwork Çalışma Günlüğünü kullandığınızdan emin olun.

Sabit fiyatlı işleriniz varsa, çalışmaya başlamadan önce müşterilerin her projeyi önceden finanse etmesi gerekir. Bu şekilde, projenin sonunda para garantisi vardır. Üzerinde çalışmaya başlamadan önce müşteriye her zaman bir projeyi finanse etmesini hatırlatın.

Upwork'e Nasıl Başlanır?

Upwork'teki başarınız, müşterilerin sizi çok yetenekli bir profesyonel olarak görmesini sağlayacak ilgi çekici bir profil oluşturmaya dayanır. Profilinizi oluştururken, müşteriye sizi işe almanın verecekleri en iyi karar olduğunu göstermeye odaklandığınızdan emin olun.

Profilinizi sonuna kadar tamamlayın. Profesyonel görünümlü bir fotoğraf ekleyin, akılda kalıcı bir başlık oluşturun ve müşterinize getireceği değeri gösteren güçlü bir açıklama yazın.

Geçmiş çalışmalarınızı sergileyen bir portföy ekleyin. Eğitim geçmişinizden bahsedin ve önceki deneyimlerinizi listeleyin. Beceri setinizde çeşitli testler yapmayı unutmayın. Tüm bu bilgiler uzmanlığınızın kanıtı olarak hareket edecek ve müşterileri iş için en iyi aday olduğunuza ikna edecektir.

Upwork profilinizi bir özgeçmiş veya pazarlama broşürü olarak düşünün. Bu nedenle mesleki becerilerinizi, deneyiminizi, portföyünüzü, eğitiminizi ve başarılarınızı vurgulayın.

Dilbilgisini unutmayın. İlgilendiğiniz uzmanlık alanından bağımsız olarak profilinizin dilbilgisel olarak doğru ve hatasız olduğundan emin olun. yazarlardan ve blog yazarlarından değil, kendilerini profesyonel olarak gören herkesten iyi dilbilgisi beklenir.

Up work, serbest işinize başlamak için harika bir yerdir. Ancak daha fazla insanın serbest çalışmaya başlamasıyla, kesinlikle rekabetçi bir platform haline geliyor. Alakalı kalmak ve çalışmadan en iyi şekilde yararlanmak için, nasıl çalıştığını tam olarak anlamanız önemlidir. Bir profil oluşturmak için zaman ayırın ve teklif gönderirken biraz düşünün.