Vizyon Panosu Nedir?

Vizyon panosu nedir ve nasıl hazırlanır?

Vizyon panosu, hayallerimizi somutlaştırmak, hedeflerimize odaklanmak ve istediğimiz yaşamı yaratmak için kullanılan görsel bir araçtır. Vizyon panosunu mod panosuyla karıştırmamak gerekir çünkü mod panosu genelde planlama yapmayı estetik bir hâle getirmeyi amaçlar.

Vizyon panosu gerçek bir poster tahtası ve kartonla veya çevrimiçi araçlar ve uygulamalar kullanılarak iki şekilde de hazırlanabilir. Eğer siz de benim gibi karton kesme gibi şeylerle uğraşmak istemiyorsanız, görseller için Pinterest gibi siteleri kullanabilir daha sonra onları kolaj uygulamalarında veya Canva'da birleştirip vizyon panosu oluşturabilirsiniz.

Panoya koymak istediğiniz görselleri seçtikten sonra basit bir şekilde vizyon panosu hazırlayabilirsiniz. Bu görselleri seçmek için de önce hedeflerinizi ve hayallerinizi belirlemeniz gerekiyor.

Hedeflerinizi ve hayallerinizi kariyer, sağlık, hobiler, kazanmak istediğiniz alışkanlıklar, okumak istediğiniz kitaplar ve gezmek istediğiniz yerler gibi birçok kategoriye ayırıp bunlar için görsel bulmaya çalışın.

Sizin bakış açınızdan görünecek şekilde olan görselleri seçmeye çalışın. Mesela bir manzara fotoğrafı seçtiyseniz o fotoğraf sanki siz çekmişsiniz gibi görünsün. Bu, o görseli daha çok içselleştirmenize yardımcı olacaktır.

Görselleri seçmeden veya seçtikten sonra ilham almak için internetteki vizyon panolarına bakabilirsiniz.

Vizyon panonuzu oluşturduktan sonra onu sürekli bakabileceğiniz bir yere koyun. Böylece hedeflerinize ve hayallerinize odaklanabilir ve tekrar motive olabilirsiniz.

Size yardımcı olabilecek bazı vizyon panolarını aşağıda bulabilirsiniz.