Y ve Z Kuşağı Endişeleri (Türkiye ve Global)

Dünya evrenindeki Y ve Z kuşaklarının en çok endişe duyduğu konular.

Dünya genelinde var olan genç kuşakların adlandırması için kullanılan bu kavramlar genellikle farklı yaşlardaki kişilerin gruplandırmak için kullanılıyor.

Y kuşağı diğer adı ile Y Jenerasyonu ise 1981 ve 1995 yılları arasında doğan kişileri sınıflandırmak için kullanılan kavramdır. Milenyum çağının başlangıcında yetişkin durumuna geldikleri için Y kuşağına Milenyum kuşağı adı da verilmiştir.

Z kuşağı ya da biline diğer adıyla Z Jenerasyonu 1995 ve 2010 yılları arasında doğan gençleri kapsayan kuşağa verilen isimdir. Z kuşağı, alfa kuşağından önce gelen kuşaktır ve Z kuşağı içerisinde bulunan birçok kişi X kuşağının çocuğudur.


Kuşaklar sayesinde çağ atlıyor, gelişiyor ve değişiyoruz. Hızla değişen bu dünya evremizde, kuşakların Türkiye ve Dünya genelinde en çok endişe duydukları konular hangileri?

Öncelikle şunu söylemek gerek ki Türkiye’de Y ve Z kuşağı hemen her konuda yaşıtlarından daha endişeli bir durumda.

Türkiye’de Y ve Z kuşağının en büyük endişesi işsizlikken dünya genelinde işsizlik endişesi 2. Sırada yer alıyor.

Y kuşağının %41‘i ve Z kuşağının %46’sı genellikle stresli hissederken, Türkiye’de bu oran sırasıyla %51 ve %65dir.

Türkiye’deki Y ve Z kuşakları, genel ekonomik ve sosyopolitik durumun düzeleceği konusun da dünya genelinde yaşıtlarından daha çok umutsuzdur.

Gelecek için farklılık yaratacak olan bu kuşaklar, umarım endişelerini yakın zamanda daha aza indirip, diğer kuşaklara güzel yol açmış olurlar.