Yeni Yılda İzlenebilecek Filmler

Yılın en harika zamanı geldi! Favorim olan bu dört film ile yeni yılınız daha sıcak geçsin.

Aralık ayının gelmesiyle resmen yılbaşı dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu havaların soğuduğu ve birçok şehirde kar yağmaya başladığı dönemde, sıcacık bir battaniyenin içine kıvrılıp lezzetli yiyecekler eşliğinde izlenebilecek filmler aralık ayını romantize etmemize yardımcı olabilir.

1.      Evde Tek Başına

İlk film herkesin bildiği bir klasik. Fakat o kadar popüler ve asla eskimeyen bir yapıt ki eklemesem olmazdı.

Evde Tek Başına, yönetmeni Chris Columbus olan 1990 yapımı bir komedi filmidir. Filmde ailesi ile geçinemeyen Kevin'in aldığı ceza yüzünden onu unuturlar ve Noel tatiline götürülmez. Evde tek başına kalan küçük çocuk, eve gelen iki hırsızla mücadele edecektir.


2.      Noel Şarkısı

Charles Dickens tarafından yazılan kitabın filmi olan Noel Şarkısı bir animasyondur. Fakat içinde alınması gereken çok güzel bir ders vardır. Benim favorim olan bu kitap ve film Ebenezer Scrooge adlı yaşlı, cimri ve huysuz bir adamı anlatmaktadır. Noelden ve noelin ruhundan nefret eden Scrooge ailesi dahil herkese bu nefretini yansıtır. Fakat tam da noel gecesinde onu üç tane ruh ziyaret eder: Geçmişin, şu anın ve geleceğin ruhları.


3.      Bir Şans Daha

Başrolünde Emilia Clarke’ın yer aldığı bu romantik komedi filmi 2019 yapımıdır. Bir önceki noelde geçirdiği ciddi hastalıktan sonra şansı bir türlü yaver gitmeyen, biraz da vurdumduymaz Kate’in, noel yaklaşırken Tom ile tanışması sonrası gelişen olayları konu alıyor.

Bu film aslında sıradan bir romantik komedi filmi değil. Beklemediğim bir sonla karşılaştığım aslında oldukça etkileyici bir filmdi. Her sene yılbaşı döneminde klişe romantik komedi filmleri çıkar. Her ne kadar adı ve konusu da aynı gibi gözükse de bence farklı ve bir şans verilmesi gereken bir film.


4.      Elf

Yine aslında bir klasik olan bu filmin başrolünde herkesin favorisi Will Ferrell bulunuyor. Kuzey Kutbu’nda yaşayan ve bir elf olduğunu sanan Buddy’nin yaşı ilerledikçe boyu da büyümeye başlar. Böylece onun aslında bir insan olduğu ortaya çıkar. Bunun üzerine Buddy, esas babasını bulmak amacıyla New York’a gider. Burada yeni bir aile kazanır. Fakat Buddy’i endişelendiren şey, insanların noele karşı olan inançlarının çok zayıf olmasıdır.