Yüreğinin Sesi

Shizuku Tsukishima'nın yüreğinin sesini dinlemesi.

1995 yılında yayınlanan Yüreğinin Sesi filmi, Shizuku Tsukishima adlı ortaokul öğrencisi olan kızın kendini tanımasına ve ileride ne yapmak istediğini anlamaya çalışmasını anlatıyor.

Shizuku kitap okumayı çok seven birisidir o yüzden kütüphaneden sürekli kitap alır. Bir gün kütüphaneden aldığı kitapların arasındaki kendinden önce kimin aldığını gösteren kartta hep ismine denk geldiği Seiji Amasawa'yı merak etmeye başlar. Hayalinde o kişiden hoşlanan Shizuku'nun aslında sürekli karşılaştığı birisidir.

Shizuku ve Seiji, Seiji'nin kedisi ve dedesinin antika dükkanı sayesinde birbirlerini daha iyi tanımaya başlarlar. Seiji'nin hayali keman yapmaktır, bu yüzden ortaokuldan sonra İtalya'ya gidip kendini geliştirmek ister. Shizuku, Seiji'nin kendinden emin olması ve ne istediğini bilmesinden dolayı o da kendisi için hedef koymak, koyduğu hedef üzerinden sadece ona odaklı ilerlemek ister.

Shizuku yazı yazmayı ve okumayı çok sever. Sevdiği romanlar gibi kitap yazmak istediği için çok uğraşır. Bu yüzden her şeyi bırakır, hikâyesini yazmak için araştırmalar yapar. Shizuku notlarında düşüşler yaşamaya başlar ve liseye hazırlık için çalışması gerektiğine dair ailesinden, hocalarından uyarılar alır ama hedefi için yazı yazmaya devam eder.

Shizuku istediği gibi bir hikâye yazar ve kendisinin ne istediğini, şu an nerede ve yazı yazmada hangi aşamada olduğunu anlar. En büyük destekçisi Seiji'nin dedesidir.

Japon Anime filmi olan Yüreğinin Sesi, Yoshifumi Kondo tarafından yönetilmiştir. Hayao Miyazaki ve Aoi Hiiragi tarafından yazılan, 1989'da yayınlanan mangadan uyarlanmıştır.

Yüreğinin Sesi filmi gençlik heyecanını, sevgisini yansıtıyor. Kendini zorlayarak, kendini keşfetmeye çalışan Shizuku karakteri ile genç bir kızın hayal dünyasından hayatına kadar yolculuk yapıyorsunuz.