Yüzündeki Kan, Alnındaki Bandaj İle Rusya-Ukrayna Savaşının Simgesi Oldu! Olena Kurilo: Asla Putin'e Boyun Eğmeyeceğim!

Rusya- Ukrayna sınırında aylar süren gerilim, dün kanlı bir savaşa döndü.


Böyle bir savaşın içine düşeceklerini hiç tahmin etmediğini söyleyen Kurilo "Yine de ayağa kalkıp gideceğim, elimden geldiğince tüm enerjimle Ukrayna için her şeyi yapacağım" dedi.

Fotoğraf karesinin kahramanı Olena Kurilo ise yaşadığı dehşet anları hakkında ilk kez konuştu. Kurilo, "Böyle bir şeyin olabileceğini hiç düşünmemiştim. Şoktayım acı hissetmedim. Bu hayatta böyle bir şeyin gerçekten olacağını hiç düşünmemiştim. Biz savaşla ilgili şiirler yazdık.


Olena Kurilo


"YİNE DE UKRAYNA İÇİN ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM"

Ben bir yönetmenim, eğitimciyim. Tarih okuduk ama bunun bizim topraklarımızda olabileceğini hiç düşünmedik. Evim tamamen yıkıldı; pencere yok, kapı yok, bir kapımız uçtu. Hatta zemin bile tamamen yırtıldı. Çok şanslıyım. Hayatta kalabilmemi sağlayan güçlü bir koruyucu meleğim olmalı. Yine de ayağa kalkıp gideceğim, elimden geldiğince tüm enerjimle Ukrayna için her şeyi yapacağım. Her zaman ve sadece ülkemin yanında olacağım." ifadelerini kullandı.

Rusya- Ukrayna sınırında aylar süren gerilim, dün kanlı bir savaşa döndü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus ordusu Ukrayna'nın birçok kentini bombaladı, füzeli saldırılar düzenledi. Saldırılarda onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlerce kişi ise yaralandı.

İŞGALİN SEMBOLÜ OLDU

Bölgeden gelen fotoğraf ve videolar, yaşanan acı tablonun vahametini gözler önüne serdi. Özellikle Rusya'nın saldırısı sırasında kanlar içerisinde kalan Ukraynalı öğretmen ve yönetmen Olena Kurilo'nun fotoğrafı, tüm dünyada manşetlerde yer aldı. Ukrayna'nın doğusundaki Chuguiv kasabasında Perşembe günü meydana gelen patlamanın ardından cam parçalarının uçması sonucu yaralanan 20 kişiden biri olan 52 yaşındaki Olena Kurilo yüzünü bandajlarla kapatarak, "Asla, hiçbir koşulda Putin'e boyun eğmeyeceğim. Ölmek daha iyidir" dedi.

KAYNAK: SON DAKİKA HABERLER