2023'ün Modada Yeni Trendi: 90'lar

Modada 90'lara dönüş. Bu yazıda 2023'ün trendlerinden biri olan 90'ların kıyafetlerini inceledik. Keyifli okumalar.

90'lar kuşkusuz kültür,sanat,sinema ve moda alanında birçok başarıya imza atmıştır ve etkileri günümüzde de devam etmektedir. Gelin moda alanındaki en trend parçaları birlikte inceleyelim

Kot Tulumlar

Tulumlar her dönem farklı renkleri ve modelleri ile trend olan parçalardan biridir. Özellikle 90'lar modasında kot tulumların yeri çok fazlaydı. O dönemde genellikle salaş t-shirtler ve uzun kollu bluzler ile kombinleniyordu. Kot tulumların da mağazalarda ve podyum defilelerinde yer alması ile tekrar trend olması bekleniyor.

Bisiklet Şortları

Bisiklet şortlarını 80'lerde daha çok spor, aerobik videolarında görüyorduk ancak moda dahil her alanda bir ikon olan Prenses Diana ile bu şortlar günlük hayatta da yerini aldı. Prenses Diana bu şortları daha çok sweatshirt ile kombinliyordu. Bu modanın günümüz esintilerini de Bella Hadid ve Hailey Bieber'da görmek mümkün.

Bol Pantolonlar

Bol kot pantolonlar yine 90'larda çok popülerdi. 2023 versiyonlarına baktığımızda ise daha çok değiştiğini görebiliriz. Cepli kargo pantolonlar, geniş paça pantalonlar, eskitilmiş desenleri ile yine 2023'ün en trend parçalarından biri olmaya devam ediyor.

Slip Elbiseler


Slip Elbiseler yine 90'ların sonu ve 2000'lerin başında şık elbise trendledinden biridir. Daha çok davetlerde gördüğümüz bu elbiseler topuklu ayakkabılar ile ya da daha salaş bir kombin için deri ceketler ve botlar ile kombinlenebilir.

Deri Ceketler

Her dönem dolapların vazgeçilmez parçalarından biri olan deri ceketler 90'larda da çok popülerdi. 90'larda daha çok uzun ve farklı renkte modellerini gördüğümüz bu ceketler 2023'ün en trend dış giyim parçası olarak dolaplarda yer almaya devam ediyor.


Ekose Etekler

90'ların en ikonik gençlik filmlerinden biri olan Clueless karakteri Cher Horowitz'in üstünde sıkça gördüğümüz bu etekler 2023'te de trend parçalardan biri olacak gibi görünüyor. Daha çok renkli diz üstü çoraplar, uyumlu ceketler ve babet ayakkabılar ile kombinlenen bu etekler 90'larda oldukça popülerdi.