2023 Yazının Moda Trendleri

Bu yazımızda 2023 yazının en yeni trendlerini inceledik. Keyifli okumalar.

Havaların ısınmasıyla beraber kışlık giysilerimizin yerini yazlık giysiler aldı. Gelin hep beraber bu yazın trendlerini birlikte inceleyelim.

Düşük Bel Pantolon

2000'lerin vazgeçilmez parçalarından biri olan düşük bel pantolonlar bu yaz geri dönüyor. Özellikle kot rengi tercih edilen düşük bel pantolonları hemen hemen çoğu üst ile kombinlemek mümkün. Croplar ve sandalet ayakkabılar ile oldukça spor ama şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Transparan

Transparan kıyafetler markaların 2023 bahar/yaz koleksiyonlarda oldukça büyük bir yer kapladı. Özellikle transparan elbiseler ile gördüğümüz bu kumaşı t-shirtlerde de görmek mümkün. Topuklu ayakkabılar ve küçük el çantaları ile kombinleyerek oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Pembe

Temmuz ayında vizyona girmesi beklenen Barbie filmi ile beraber pembe renkte yazın trendlerinden biri olarak yerini aldı. Hailey Bieber'in giydiği gibi sadece pembe parçalardan oluşan kombinleri de görebilirsinz.

Uzun Kot Etekler

Kot etekler her dönemin sevilen parçalarından biridir. 2023 yazında ise özellikle uzun yırtmaçlı kot eteklerin sıkça tercih edildiği görülüyor.



Dantel

Dantel yine defilelerde sıkça gördüğümüz parçalardan biri. Sadece siyah renk kıyafetlerde değil çoğu renkte dantel detayını görmek mümkün.

Old Money

Soylu, varlıklı ailelerinden gelen bir moda akımı olan Old Money şık bir giyim tarzını benimser. Büyük markaların logolarını kıyafetlerde göstermek yerine daha çok desenlerle, kullanılan kumaşlarda ve renklerle çabasız ama zarif bir görünüm oluşturmayı hedefler. Bu tarz yıllardır modada vardı ama geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ünlü şarkıcı Lionel Richie'nin kızı Sophie Richie'nin düğünü ile birlikte tekrar gündeme geldi.

Kaliteli kumaşlar ve sade kombinler Old Money tarzının olmazsa olmazlarından biri. Özellikle yaz aylarında bej rengi kumaş pantolonlar ve basic bluzlar ile çabasız ama şık bir görünüm elde edebilirsiniz.


Deniz Kızı

Moda trendlerinin sinema dünyasından da etkilendiğini söyleyebiliriz. Mayıs ayında vizyona giren The Little Mermarid (Küçük Deniz Kızı) filmi ile birlikte "mermarid core" denilen akım trend oldu.

Podyumlarda sıkça görülen bu trendi günlük hayata da uygulamak mümkün. Şık bir görünüm için balık pullarını andıran metalik ve renkli pulları olan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Daha çok plaj tarzında kombinler oluşturmak için de katmanlı, fırfırlı kıyafetler kullanılabilir.