2023 Yaz Renkleri : Turuncu

Pantone Renk Enstitüsü’ne göre yaza damga vuracak renkler belli oldu.

2023 yazına az kaldı. Gündem oldukça karışık olduğu için yaz ve yaz modası hakkında çok konuşulmaya başlanmadı. Fakat 2023’ün yaz modasına yön verecek renkleri belli.

Pantone Renk Enstitüsü, yaza damgasını vuracak ve herkesin üzerinde göreceğimiz renkleri açıkladı. Pantone Renk Enstitüsü’ne göre yaza damga vuracak renkler şöyle;

-Pancar Moru

-Koyu Kırmızı

-Turuncu Tonları

-Şeftali Tonları

-İmparatorluk Sarısı

Bahsedilen renkler ve tonları 2023 yazında oldukça ses getirecek gibi duruyor. Fakat benim favorim bu yaz turuncu ve tonları…


Turuncu Rengi Neyi İfade Eder?

İnsanlarda psikolojik ve enerjik anlamda etkisi olan renklerin, size verdiği etkiler ve anlamları çok önemlidir. Öyle ki bazı renkler karamsarlığı, depresyonu, kasveti anlatırken bazıları tam aksine coşkuyu, enerjiyi ve samimiyeti anlatabilir. Turuncu rengi de enerjinizi ve insanlara yaydığınız enerji bakımından tercih edilmesi oldukça mantıklı renklerdendir.

Turuncu rengi, canlılığı, mutluluğu, enerjiyi ve heyecanı anlatır. Bunların yanında turuncu, cesareti de simgelemektedir. Çünkü turuncu renk, sosyal iletişim ve maceranın rengidir. Dışa dönük, eğlenceli karakterlerin en çok tercih ettiği renklerdendir.

Gösterişi ve ilgi odağı olmayı sevenlerin özellikle bu yaz çok kullanacağı renk olan turuncu rengi, insana özgüven verir ve psikolojik olarak üzgün olduğunda dahi enerjisiyle giyen kişiyi etkiler. Bu da karşısındaki kişiye güzel enerji vermesine yardım etmesine yarar.


Turuncu Renkli Giysiler Hangi Renklerle Kombinlenebilir?

Turuncu renk genel olarak kombinlenmesi zor renkler arasındadır. Bu yüzden tek parça olan elbise ve tulumlarda tercih edebilirsiniz. Birkaç parçalı kombin yapacaksanız lacivert, taba, beyaz ve siyah rengi ile uyum yakalayabilirsiniz. Fakat yine de kendinizce yakıştırdığınız renkleri de kullanabilirsiniz.

Eğer turuncu rengini tamamen ön plana çıkarmak değil de enerjisinden biraz yararlanmak istiyorsanız turuncunun tonlarında takı, çanta veya bir fular kullanabilirsiniz veya siyah bir elbiseye turuncu kemer takabilirsiniz.


Turuncu Rengi Kullanılırken Uyulması Gereken Moda Kuralları/Püf Noktalar Nelerdir?

* Lacivert, taba, beyaz ve siyah renkleri ile uyumlu olan turuncu, hâkî ve onun tonları ile de ilginç kombinler yaptırabilir.

*Sarı ve tonlarında tatlı geçişler sağlasa da çok göz yorucu olduğu için kullanmamak daha iyidir.


*Turuncu yeterince dikkat çeken/iddialı bir renk olduğu için kombinlerken fazla çizgi ya da desen içeren parçalar seçilmemelidir.

*Kızıl ve platin renkli saçları olanlarda soluk bir hava verdiği için turuncu renk pek önerilmez.

*Beyaz veya siyah giysilerinizi çanta ve ayakkabıyı turuncu ile canlandırabilirsiniz.


*Kombinlerde giysi açısından turuncuya yakışmayan sarı, takı olarak kullanıldığında haki ile birlikte turuncuya çok yakışır ve bu şekilde kullanılabilir.


* İndigo, koyu lacivert, parlement mavisi saç bantları veya şallar turuncu kıyafetlerle sağlam bir kontrast oluşturur.

*Turuncunun canlılığından dolayı ruj rengi şeftali tonlarında veya nude olmalı ve yine aynı tonlarda allık ile desteklenmelidir.

*Kot ve beyaz pantolon/şortlar ile mükemmel bir günlük kombin çıkarabilirsiniz.