En iyi "Quiet Luxury" Markaları & The Best Brands of "Quiet Luxury"

Sessiz Lüks Trendinin Öne Çıkan Markaları

Geçen haftaki yazımda sizlere sessiz lüks trendinden ve özelliklerinden bahsetmiştim. Bu hafta ise moda endüstrisinin en çok tercih edilen, abartı tasarımlardan ve logolardan uzak, dünyaca ünlü "Quiet Luxury" markalarını ve bu trendin ülkemizdeki başarılı marka alternatiflerini sizin için derledim.

The Row:

Quiet Luxury denildiğinde akla ilk gelen marka kuşkusuz Mary Kate ve Ahley Olsen tarafından 2011 yılında kurulan The Row markasıdır. Marka çok uzun zamandır piyasada olmamasına rağmen, 12 senede yarattığı minimal, şık parçalarla, üst düzey kalitesi ve işçiliğiyle pek çok köklü rakibi geride bırakmayı başarmıştır.

Olsen Twins

The Row Pre-Fall 2023 Collection

THE ROW Delanie leather shoulder bag

Object Daso:

Object Daso, lüks aksesuar modasının yeni ön plana çıkmaya başlamış markalarından biridir. Özellikle çantaların keskin ve kaliteli hatları, özenli işçilikleri markayı "Quiet Luxury" kategorisinde başarılı bir şekilde temsil eder.


Fear of God:

Fear of God, sessiz lüksün nötr renk tonlarına ve logosuz siluetlerine canlandırıcı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Kreatif direktör Jerry Lorenzo daha önce BAZAAR'a verdiği demeçte, "Yaptığımız işlerin çoğuna yön veren şey, bu iç/dış mekan, Kaliforniya yaşam tarzı" demişti. 

Toteme:

Stockholm menşeili marka, kendi içinde bir "kıyafet kodu ve gardırop" yaratmayı amaçladığını söylüyor, ancak parçaları asla başkasının dolabından alınmış ya da ünlü birinin stilinin taklidi gibi hissettirmiyor. İster zeytin yeşili saten bir üst, ister pamuklu bir trençkot sonsuz stil alternatiflerine açık kapı bırakan rafine bir ürün çeşitliliğine sahipler. Bu da onları "Quiet Luxury"nin en tercih edilen markalardan biri yapıyor.

Hunting Seasons:

Hunting Season kreatif direktörü Danielle Corona uzun ömürlülüğü ve sürdürülebilirliği oldukça önemsiyor. BAZAAR'a verdiği demeçte, "Bir marka olarak dünyaya bir şeyler sunduğumuzda sorumluluk hissediyoruz ve müşterilerimizin de bir şeyler satın alırken ya da hayatlarına dahil ederken aynı şekilde hissettiklerine inanıyoruz" diyor. "Bizim için fikir, bir kişinin sahip olmaktan gurur duyacağı ve gelecek nesillere kullanmaları ve takdir etmeleri için devretmeyi hayal edebileceği bir parça yaratmak," diye de ekliyor.

Max Mara:

Max Mara, uzun zamandır stil konusunda kendine güvenenlerin ve kendi imza stiline sahip tüketicilerin favori markalarından biri olmuştur. Her koleksiyon, hassas terzilik, üst düzey işçilik ve yüksek kaliteli malzemelerle bir araya getirilir.

Savette:

BAZAAR'ın moda editörlerine göre seçici müşteriler Savette'i aile yadigârı potansiyeli olan yeni bir marka olarak görüyor. Markanın özellikle zarif, yarı-vintage tasarımlardan oluşan ve kendine özgü klips donanımına sahip parçaları onu lüks aksesuar sektörünün en çok tercih edilen markalarından biri yapıyor.

Yukarıda derlediğim markaların hepsi globalde bilinen ve Quiet Luxury'nin uzun zamandır temsilcisi olan markalardı. Her ne kadar ülkemizde Quiet Luxury trendi ve sürdürülebilirlik anlayışı yeni yeni önem kazanmaya başlamış olsa da bu trende uygun pek çok Türk markası ve tasarımcısı da mevcut.

Manu Atelier:

Manu, iki kız kardeş Merve ve Beste Manastır'ın babaları Adnan Manastır'dan ve Beyoğlu'daki atölyesinden ilham alarak Şubat 2014'te kurduları bir deri tasarım markasıdır. Markanın özellikle öne çıkan çanta modelleri ülkemizde yeni gelişmekte olan Quiet Luxury trendine oldukça güzel bir örnektir.

Piece Of White:

Kreatif direktörü Zeynep Tansuğ tarafından kurulan bir Türk markasıdır. İlhamını zamansız ve niş parçalardan alan marka özellikle trendin en çok takip edilen kadınlarından Rosie Huntington Whiteley tarafından giyilmesiyle ününe ün katmıştır.

Rosie Huntington Whiteley’nin, Piece of White tulumuyla Instagram fotoğrafı paylaşması markanızı bir anda gündeme getirdi. Sizi kendisi mi keşfetti, yoksa bu bir sponsorluk işi miydi?
Rosie Huntington Whiteley’nin ürünümüzü giyip, Instagram hesabından paylaşması, benim ve bu markaya emeği geçen herkes için gurur ve heyecan vericiydi. Rosie, bize kendisi ulaştı. Severek takip ettiği bir ‘blogger’ın üzerinde bizim bir ürünümüzü görüp çok beğendiğini ve buna nasıl, nereden ulaşabileceğini sordu. Biz de beğendiği modellerin fotoğraflarını göndermesini ve ona hediye etmek istediğimizi söyledik. Ürünler kendisine ulaştıktan kısa süre sonra da giyip, sosyal medyada paylaştı. Yani herhangi bir sponsorluk yok; ama “Markam adına en heyecan duyduğum ve benim için en nefes kesen anlardan biriydi” diyebilirim.

one square meter:

Sürdürülebilir moda ilkeleri ile üretim yapan Türk moda markası one square meter, Zeynep Özar Berksü ve Çağrı Berksü tarafından 2016 senesinde kurulmuştur. Koleksiyonlarda daha günlük ve şık parçalara yer verirken aynı zamanda yıllarca giyebileceğiniz zamansız parçalar olmasına da özen gösterirler.

Mehry Mu:

Güneş Mutlu tarafından 2009 yılında kurulan marka, ince işçiliği ve zamansız tasarımlarıyla Türkiye pazarındaki en iyi aksesuar markalarından biri olarak kabul edilir.

Reflect Studio:

Eray Erdoğan’ın Edipcan Yıldız ve Ece Altunmaral ile birlikte kurduğu markası sadece sürdürülebilir materyaller kullanarak ürünlerini üreten bir tasarım stüdyosudur. Tüketim çılgınlığının zirve yaptığı günümüzde Türkiye'de sürdürülebilir moda trendinin de en iyi öncülerinden biri haline gelmiştir.