5 Farklı Emma Stone!

Emma Stone'un başrolde yer aldığı beş yapımı sizler için derledik!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Oscar ödüllerinde “Poor Things” adlı yapımda muazzam oyunculuğu ile ikinci defa  “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi olan Emma Stone’un yer aldığı beş yapımı sizler için derledik. Keyifli seyirler. 

1-The Favourite / Yorgos Lanthimos (2018)

Altın Küre’de en iyi kadın oyuncu ödülü, BAFTA film ödüllerinde yedi ödül ve akademi ödüllerinde 10 dalda adaylık almış olan 2018 yapımı filmin yönetmen koltuğunda, son yıllarda imza attığı özgün filmlerle adından söz ettiren başarılı Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos oturuyor. 

Film; 18. yüzyılda hüküm süren, boğuştuğu psikolojik ve kronik sorunlar nedeniyle tahtı pek iyi yönetemeyen ve bir veliaht bırakamadan vefat eden İngilter kraliçesi Anne dönemine odaklanıyor. 

Kraliçenin yakın arkadaşı aynı zamanda danışmanı olan Lady Sarah’ın ülkeyi Anne yerine yönetmeye çalışırken aslında Anne ve Lady Sarah arasında bir güç savaşını izliyoruz. Bu güç savaşının seyri, ailesinin başına gelen trajik olaylardan sonra sınıf düşmüş hırslı ve genç Abigale’in saraya hizmetçi olarak girmesi ile değişiyor.  Bu güç savaşı bir noktadan sonra Lady Sarah ve Abigail (Emma Stone) arasında, kraliçenin gözdesi olma savaşına evriliyor. 

Anaerkil bir iktidar mücadelesini, kullanılan ananas, tavşan gibi sembollerle katmanlaştıran yönetmen, seyicisine eşsiz bir seyir deneyimi sunuyor. 

2-La La Land/ Damien Chazelle (2016) 

Son yılların büyük ses getiren filmi, aynı zamanda Emma Stone’un ilk oscarını kazandığı film olma özelliğini taşıyor. Yalnızca en iyi kadın oscarı değil, en iyi yönemten, en iyi film müziği ödüllerini toplayan film, eleştirmenlerden tam not almış bir müzikaldir.

Film seyircisini aşıklar şehri Los Angeles’a götürüyor. Hayatın kaosu ve temposunda yönlerini bulmaya çalışan Mia ve Sebastian’ın yolları sıkışık bir trafikte kesişir. 

Mia oyuncu olmak hayalleri kurarken Sebastian ise geleneksel bir jazz grubu kurma peşindedir. Müziğe, sanata âşık olan bu ikili hayallerini gerçekleştirmek için düşe kalka ilerlerken birbirlerine yaslanır.

Sinema ve müziğin büyülü dünyası filmin hikâyesine muazzam yedirilmiş, modren zamanın Hollywood masalı olan La La Land, son yılların en iyi romantik filmlerinden birisi!

 3-Maniac / Cary Joji Fukunaga (2018) 

Dijital yayın platformu Netflix yapımı Maniac; Westworld, Inception gibi birçok kült filmden esinlenmiş bir mini dizi.

Melankolik bir havaya sahip olan dizi başrolde bulunan Owen ve Annie kendince bunalımları olan iki bambaşka karakter. Owen şiforen teşhisi ile hayatla mücadele ederken, Annie ise annesi ve kız kardeşi ile sorunları olan  umutsuz ve madde bağımlısı bir karakterdir. Bu ikili bizim dünyamıza çok benzer bir dünyada kendilerince sebeplerle gizemli bir ilaç testinin son aşamasında karşılaşıyor. Hayatlarından memnun olmadıkları dönemde bu ilaçın üç günlük bir dememe programına katılırlar ve bu program onların hayatları için bir umut ışığı olur. Bu deneme programı vaat ettiği gibi yan etki ve komplikasyon görülmeden bitecek ve bu iki karakter tedavi olabilecekler mi? 

Tek sezon ve on bölümden oluşan dizi, özgün bir anlatım diliyle alışık olduğumuz lineer bir hikâye sunmuyor. İlkellik ve fütüristlik arasında sıkışmış yapımın keyfini çıkarmanın yolu ise Owen, Annie ve Dr. James K. Mantleray’ın zihninie girmekten geçiyor. 

 4-Easy A / Will Gluck (2010)

Nathaniel Hawthorne’in “Kızıl Damga” isimli eserinden uyarlanan film, aslında alt metninde kadınların toplumda kadının yeri ve cinsiyet rollerini eleştiren bir gençlik filmi. 

Lisede kendi hâlinde bir öğrenci olan Olive hakkında bir gün okulda bir dedikodu yayılır. Dedikodulara göre Olive bekaretini kaybetmiştir. Dedikodular bir noktadan sonra fazlaca sahici bir hâl almaya başlar ve gerçek ve söylentiler birbirine karışır. 

Bu dedikodulardan önce silik bir karakter olan Olive, bir anda popülerlik kazanır ve okulun gözde kızı olur. 

Emma Stone’un oyunculuğunun parlamasına vesile olan filmden ile büyük bir hayran kitlesine sahip olmuş ve bizce aktristin kariyerinin bir dönüm noktası olmuştur. 

Eğlenceli ve akıcı bir film izlemek isteyen izleyicilerin listelerine eklemesi gereken bir yapım!

 5-Cruella/ Craig Cillespie (2021) 

101 dalmaçyalı çizgi dizisindeki Estella karakterinin nasıl Cruella’ya dönüştüğün izlediğimiz suç komedi filmi. 

Cruella, tasarımları ile adını duyurmaya çalışan yetenekli ve hırslı aynı zamanda genç bir dolandırıcı olan Estella’nın hikâyesini ele alıyor. Estella’nın hayatı kendisine çok benzeyen iki hırsızla arkadaş olması ile tamamen değişir. Moda konusunda oldukça yetenekli olan Estella sektörün önde gelen ismi Barones von Hellman’ın dikkatini çeker. Ancak bu ikilinin bir noktadan sonra kendilerini  içlerinde buldukları güç savaşı, Estella’nın alter egosunu fark edip kabul etmesi ile sonuçlanır ve acımasız Cruella doğar.