Girls Night In!

"Girly" 5 filmi sizler için derledik. Keyifli Seyirler!

Sizler için kostümleri, makyaj ve konuları ile “girly” beş filmden oluşan bir seyir rehberi hazırladık. Keyifli seyirler!

1-The Love Witch / Anna Biller (2016)

“Aşk Cadısı” aşka inancı sonsuz Elaine isimli cadının gerçek aşkını bulma yolculuğunu konu alıyor. Gözüne kestirdiği erkekleri kendine âşık edebilmek için aşk büyüleri yapan Elaine aşkı bulabilecek midir? 

Yönetmen Anna Biller’in sinematik evreninden renk paletleri, çekim açıları, dekor ve kostümleri ile uluslararası film festivallerinde ses getiren film, eril figürün dişi figüre karşı basmakalıp düşüncelerini nesneleştirilen başrol Elanie üzerinden veriyor.

2- Emma/ Autumn de Wilde (2020) 

Jane Austen’ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, varlıklı genç ve güzel Emma Woodhouse’ın yaşamını merkeze alıyor. Emma, günlerini vurdumduymaz bir hâlde çevresindekiler ile geçirir. Dönemin genç kızlarının aksine evlilik, aşk gibi şeylere ihtiyacı yoktur. Küçük bir kız çocuğu gibi olan Emma’nın en sevdiği şey ise, başkalarının aşk hayatına müdahil olmaktır.  Harriet Smith’e uygun bir eş aramaya kalkan Emma’nın tüm çöpçatanlık planları gün yüzüne çıkar.

Başrolünde son dönemin yetenekli oyuncusu Anya Taylor-Joy’un yer aldığı yapım, mekan kostümleri ve kadın-erkek ilişkilerini işleyiş biçimi olarak sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. 

3-The Princess Diaries / Garry Marshall (2001)

Klasik sıkıcı bir hayatı olan 15 yaşındaki Mia'nın, bir gün Avrupa’da küçük bir ülke olan Genovia’nın prensesi olduğunu öğrenmesi ile hayatı tamamen değişir. Sadece hayatı değişmekle kalmaz, “çirkin ördek yavrusu” olan Mia'nın, büyükannesi sayesinde görünüşü tavrı tamamen değişir. Çünkü prensesler zarif, alımlı ve çekici görünmelidir. 

Anne Hathaway’in hayat verdiği Mia’nın yolculuğunu keyifle izleyeceksiniz. 

4-Helter Skelter / Mika Ninagawa (2012) 

Japon sinemasının çarpıcı yapımlarından Helter Skelter, model Lilico’nun hayatını ele alıyor. Asya’nın kusursuz güzellik algısına uymaya çalışan kadınlar ve estetik bağımlılığının geldiği son noktayı ele alan film aynı zamanda toplumda kişilik edinmeyi, insanların acımasızlığını ve “güzellik” kavramının kadınlar üzerindeki psikolojik şiddet boyutunu gözler önüne seriyor.

Yapım, efekt kullanımları, ses ve görüntüleri ile tam bir görsel şölen. İzlerken sizi içine alacak ve kendinizi Lilico’nun muhteşem dairesinde oturuyor gibi hissedeceksiniz.

5-Clueless / Amy Heckerling (1995)

Seyir rehberimizi kült yapım Clueless ile bitiriyoruz. Her genç kızın dönem dönem izlediği, moda, ilişkiler arkadaşlık gibi konuların işlendiği yapım, güzeller güzeli bir o kadar da popüler Cher’in notlarını düzeltmek için iki öğretmeninin arasında çöpçatanlık işine kalkışması ile başlar. Cher karakteri, Alicia Silverstone’un duru güzelliği ile daha da ikonikleşmiştir ve bugün hâlâ güncelliğini korumaktadır.