5 Film 5 Sıra Dışı Final!

Gerilimi ve heyecanı yüksek, final sahneleri ile sizi şaşırtacak 5 film. Keyifli Seyirler!

Haftasonuna yaklaşırken sizler için gerilimi ve heyecanı yüksek, final sahneleri ile sizi şaşırtacak 5 filmden oluşan bir seyir rehberi hazırladık. Keyifli seyirler.

1- I Origins/ Mike Cahill (2014):

Moleküler biyoloji uzmanı olan Ian, insan gözü üzerine deneyler yapan bir bilim insanıdır. Çeşitli gözlerin fotoğraflarını çeker ve arşivler. Amacı gözün yapısı ve gözün DNA zincirindeki yerini araştırmaktır. Bir gün bir partide tanıştığı Sofia ve onun eşsiz gözleri onun hayatını tümüyle değiştirir.

Acaba bu eşsiz gözler gerçekten de öyle midir? Bambaşka bir bedende tekrar aynı gözleri gördüğünde de hâlâ öyle düşünebilecek midir?

Ölümden sonra yaşamın varlığı veya yokluğu, reenkarnasyon gibi temalar üzerine kurulu filmin yönetmen koltuğunda Mike Cahill oturuyor.

2-Don't Worry Darling/ Olivia Wild (2022)

Amerikan yapımı bir psikolojik gerilim filmi olan Don't Worry Darling, oyuncu kadrosu ve konusu ile 2022 yılının büyük ses getiren yapımlarından birisi. Filmin başrollerini Florence Pugh ve Harry Styles paylaşıyor.

Film bilinmeyen bir zamanda küçük bir kasabada yaşayan, sorunsuz ve sakin bir hayat süren Alice ve Jack'in hayatını ele alıyor. Alice kasabadaki diğer kadınlar gibi temizlik, akşam yemeği, alışveriş ile günlerini geçirirken eşi Jack ise kasabadaki diğer erkekler gibi her gün çölde bulunan Victory karargâhına çalışmaya gitmektedir.

Yaşantısı bu rutinde ilerlerken bir gün tanık olduğu uçak kazası, Alice'in bu kasabanın gerçekliğinden şüphe duymaya başlamasına neden olur.

Truman Show esintileri diyebilir miyiz?

3-The Golden Glove/ Fatih Akın (2019)

Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın 69. Berlin Uluslararası Film Festivalinde Altın Ayı için yarışan sinema filmi The Golden Glove, Heinz Strunk'un aynı adlı romanının bir uyarlamasıdır.

Film, dört kadını vahşice öldüren seri katil Fritz Honka'yı merkezine alarak savaş sonrası insan psikolojisini işliyor. Dışarıdan kendi hâlinde, çirkin ve dışlanmış olan Honka, yıllarca bastırmaya çalıştığı vahşi yanını işlediği cinayetler ile gün yüzüne çıkarır.

Vahşet sahneleri, dar ve boğucu mekan seçimleri ile izleyicisini rahatsız ederken aynı zamanda, çekim teknikleri, ışık ve dekor ile Fritz ile aynı havayı soluyormuş hissini de veriyor.

Ekran başına geçtiğiniz andan itibaren burnunuza kan, nemli hava ve rutubet kokusu gelebilir.

4-The Neon Demon/Nicholas Winding Refn (2016)

"Güzellik her şey değil, tek şey." midir?

Sinemanın cesur ve sansasyonel yönetmeni Refn'in 2016 Cannes Film Festivali'nde büyük yankı uyandıran psikolojik gerilim filmi The Neon Demon.

Film 16 yaşındaki Jesse'nin model olma hayali ile Los Angeles'a yerleşmesi ile başlıyor. Amatör birkaç fotoğraf çekiminin ardından aldığı ilk parti daveti ile spot ışıkları altındaki acımasız ve rekabetçi dünyanın kapılarını aralıyor. Saflık ve masumiyetin narsisizme dönüşümünü Jesse'nin karakter gelişimi üzerinden izliyoruz.

Nekrofili, kanibalizm sahneleri, kırmızıların morların iç içe geçtiği renk paletleri, arka plandaki rahatsız edici elektronik müzikler ve Elle Fanning'in güzelliği ve göz dolduran oyunculuğu ile nefesinizi tutarak izleyeceksiniz.

5-Greta / Neil Jordan (2018)

Film New York'ta yaşayan genç Frances'in metroda bulduğu çantayı sahibine geri vermek istemesi ile başlar. Çantanın sahibi, Frances gibi yalnız bir yaşam süren piyano öğretmeni olan Greta bu iyiliğin karşılığında bir kahve ikram etmeyi teklif eder ve ikilinin ilişkisi başlar. İkilinin küçük bir iyilikle başlayan dostluğu bir süre sonra korkunç ve saplantılı bir hâl alır.

Neil Jordan yönetmenliğindeki filmi izlerken iyilik/kötülük normlarınızı sorgulayacak ve kendinizi Frances ile empati yaparken bulacaksınız.