5 Harika Yeşilçam Filmi Önerileri

İçinizi ısıtacak, samimi, komik Yeşilçam film önerileri.

Çoğumuzun bildiği, duyduğu, severek izlediği bir sürü güzel ve samimi Yeşilçam filmleri vardır. Bu filmler bize geçmişin samimiyetini, yokluklar içindeki mücadeleyi sevgiyi gösterir. En çok severek izlediğim 5 Yeşilçam Filmlerini derledim. İyi seyirler :)))))

1) Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı hepimizin bildiği, duyduğu ve severek izlediği bir filmdir. Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" adlı kitabından uyarlamdır. Hepimizin duyduğu severek izlediği, usta oyuncuların çoğunun tanındığı ve lakaplarının kaldığı bir filmdir. Kemal Sunal'ı İnek Şaban, Münir Özkul'u Kel Mahmut, Adile Naşit'i Hafize Ana, Tarık Akan'ı Damat Ferit, Halit Akçatepe'yi Düdük Necmi, Şener Şeni Badi Ekrem olarak tanırız. Hababam Sınıfının ilk filmi 1975 yılında yapılmıştır. Hababam sınıfı; Özel Çamlıca Lisesinde, sınıfta kalmış, haylaz, aklı fikri şaka da ve Fenerbahçe'de olan okulu bir türlü bitiremeyen öğrencilerden oluşur. Okula yeni atanan müdür muavini, ve Tarih öğretmeni Mahmut hoca ile hem öğrencilerin hem de okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenlerin hayatı değişir ve renklenir.

2)Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi Hababam Sınıfı'nın ikinci filmidir ve 1976 yılında yayımlanmıştır. Oyuncu kadrosu hemen hemen aynıdır ve aynı samimiyet ve sevecenlik hissedilir, görülür :)) İlk filmin sonunda sahte diplomalarla Mahmut Hocayı kandıran Hababam sınıfının, bu yılki maceraları ve yıl sonu gösterisinde görev almalarıyla başlarına gelenler anlatılmaktadır.

3)Hababam Sınıfı Tatilde

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi Hababam Sınıfı'nın beşinci filmidir ve 1978 yılında yayımlanmıştır. Oyuncu kadrosu, önceki filmlere göre biraz eksik biraz da fazla olsa da aynı samimiyet ve eğlence vardır. Hababam sınıfının bu yılki macerasında kız öğrenciler de vardır. Sına yeni 3 güzel kız öğrencinin katılmasıyla işler biraz değişir, maceralar, rekabetler artar, intikamlarla birlikte kahkahalar sıralanır :))))

4)Ah Nerede

1975 yılında yayımlanan Ah Nerede filmi, İstanbul'a okumaya giden 3 erkek kardeşin hayatını ve maceralarını anlatır. Kardeşlerin üçüde birbirinden haylaz ve farklı işler peşindedirler. Filmin çok komik olmasının yanı sıra samimidir ve de o dönemki çocuk-aile ilişkilerini iyi bir şekilde anlatır. Hulisi Kentmen, Adile Naşit, Tarık Akan, Gülsen Bibik Oğlu, Halit Akçatepe gibi usta oyuncularda filmin seyir zevkini arttırıyor.

5) Japon İşi

Japon İşi filmi, hepimizin inek şaban lakabıyla tandığı, usta oyuncu Kemal Sunal'ın başrolünde olduğu 1987 yapımlı komedi filmidir. Mahellleli, kendi halinde, tatlı bir delikanlı olan Veysel; ünlü, oyuncu, biraz da küstah olan Başak'a aşık olur. Veysel'in bu büyük, talihsiz ve karşılıksız aşkını gören Japon arkadaşı ona, Başak'ın tıpatıp aynısı olan bir robot hediye etmesi ve Veysel'in robot ve mahalleliyle olan macerasını anlatıyor bu film. Diğer bir başrol oyunucusu Fatma Girik, Sümer Tilmaç gibi usta oyuncuların katkılarıyla, filmi izlerken hemen hemen her sahnede gülüyor ve mutlu oluyorsunuz :))