ABD Kampüslerinden Filistin'e Destek

ABD kampüslerinde, Filistin yanlısı protestolar devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırısına dünya genelinde protestolar devam ederken ABD'de üniversite kampüslerinde öğrenci protestoları etkisini sürdürüyor.

Dünya üniversite sıralamalarında liderlik yapan Harvard, Columbia, Pennsylvania ve birçok üniversitede öğrenci grupları Filistin için kamplar ve yürüyüş eylemleri düzenlerken, öğrenciler aynı zamanda üniversite akademik kadrolarından da destek alıyorlar.

Protestocular, Gazze'ye olan saldırının hemen sonlandırılmasını ve üniversitelerinin İsrail'in askeri gücüne finansman sağlayabilecek tüm şirketlerle bağlantılarını kesmelerini istiyorlar.

Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler protesto kamplarında

Protestolar tüm hızıyla devam ederken ABD'de Senato ve polis protestoları sonlandırmayı amaçlıyor.

Senato yanlısı rektörler, polislerin kampüslere girişine izin verirken -ABD'de rektörler güvenlik güçlerini kampüse çağırmadığı sürece polislerin girmesi yasaktır.- üniversitelerde düşünce özgürlüğünü savunan rektörler baskı altında.

Geçtiğimiz aylarda protestoları sonlandırmayı reddeden Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay ve Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Magill, senatonun baskısı sonucu istifa etmişlerdi.

Polis, Columbia Üniversitesi'nde protesto eden öğrencileri tutukluyor.

18 Nisan'daki kamp eylemlerinde polis, Columbia Üniversitesi'nde 100'den fazla öğrenciyi tutukladı. Üniversitenin ise protestolara katılan bir doktora öğrencisinin doktorasını iptal ettiğine dair iddialar var.

Polis şiddeti ve senato baskısının artması protestoları daha da alevlendirdi. Gösteriler her gün artarak devam ediyor. Öğrenciler, talepleri karşılanana dek eylemlere devam edeceklerini belirttiler.

Columbia Üniversitesi ve bazı üniversiteler eğitimde hibrit modele geçtiler veya döneme ara verdiler.