Adana Demirspor Forma ve Bulgari Saat

Serenay Sarıkaya ve BlokeCore stili.

Geçtiğimiz pazar günü ülke genelinde yerel seçimler oldu. Ünlü camiasından çoğu isim de vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy vermeye gitti. Bunlardan biri de oy vermeye Adana Demirspor spor formasını Bulgari saatiyle kombinleyip giden Serenay Sarıkaya’ydı. Çoğu kişi kraliçenin yaptığı kombinle dalga geçse de biz moda kızları olarak onun kombinini çok iyi anladık.

2022’de TikTok’ta hayatımıza giren ‘’BlokeCore’’ akımıyla futbol formalarına artık sadece sahalarda değil, moda ve influencer dünyasında da rastlamaya başladık. Üç Tiktok fenomeninin (Brandon Huntley, Max Keefe, Nick Ramos) tarzlarıyla Tiktok’ta başlayan bu furya, podyumlara da yansıdı. İlk başta Avrupadaki insanlar için çok da yeni bir görünüş olmasa da özellikle Uzakdoğu’da çok sevildi ve Çin Tiktok fyp'sinden popüler Kore pop gruplarına kadar herkeste bu lookları görmeye başladık. Futbol formalarını baggy pantolonlar, etekler ve takılarla kombinlemek herkesin çok hoşuna gitti. Hatta Adidas Sambalar bu kombinler için harika bir tamamlayıcı oldu.

Moda dünyasından bahsedersek Burberry’den Gucci’ye, Gucci’den Balenciaga’ya birçok markada bu looku gördük. Balenciaga’nın Adidas ile 2023 Bahar koleksiyonunda yaptığı iş birliğinde de Bella Hadid ve Han So Hee’nin üzerinde gördüğümüz futbol formalarının baggy eşofmanlar, topuklu ayakkabılar ve uzun küpelerle kombinlenmesi bize BlokeCore görünümünü gösteriyordu.

Bu akımla birlikte birçok futbol kulübü de moda markalarıyla anlaşmalar yapmaya başladı. AC Milan, Paris Moda Haftasında Koche ve Puma ile çalışarak eski formaları dönüştürerek gömlekler üretti. Kenzo’nun kreatif direktörü Nigo, pembe ve yeşili kullanarak Japonya’nın Dünya Kupası formasını yarattı. Brooklynli tasarımcı KidSuper, Coca-Cola ile iş birliği içinde sakız pembesi futbol formalarını piyasaya sürdü ve yalnızca dört günde tükendi.

Öyle ki futbol izlemeyen insanlar bile futbol forması giymeye başladılar.

Bunlardan biri de Serenay’dı. Giydiği Adana Demirspor forması, bileğinde marka elçisi olduğu Bulgari saati, takıları, omzuna taktığı küçük çantası ve altına giydiği kot pantolonuyla yaptığı look, tam olarak BlokeCore’a uyuyordu.

Serenay’ın Türk halkına servis ettiği o lookundan sonra twitterda birçok genç aynı kombini kendi şehirlerinin formalarıyla yapmak istediklerinden bahsetti ve böylece Serenay, sadece yabancı takımların ve markaların formalarını giyerek değil de her forma ile BlokeCore görünümünü yiyip kırıntı bırakmayacağımızı göstermiş oldu.