Akran Zorbalığı Üzerine Muhteşem Bir Film

All About Lily Chou-Chou


Filmin Künyesi

Yönetmen: Shunji İwai

Süre: 157 dakika

Türler: suç, gerilim

IMDb Puanı: 7,5/10


Film, Japonya'da bir lise öğrencisi olan Yuichi Hasumi'nin etrafında döner. Yuichi, sıradan bir genç gibi görünse de iç dünyası oldukça karmaşıktır. Çevresiyle olan iletişimi kötüdür, okuldaki arkadaş grubu sınıfın zorbalarından oluşmaktadır ve aralarındaki ilişkiye pek de arkadaşlık denemez. Yuichi aynı zamanda Lily Chou-Chou adlı bir sanatçının büyük bir hayranıdır ve onun hakkındaki bir forum sitesinde, anonim olarak Lily'e olan sevgisinden bahseden yazılar yazmaktadır.

Yuichi, arkadaş grubu içerisinde ağır zorbalığa uğramakta fakat grup liderinin emirleri doğrultusunda da başkalarına zorbalık yapmaktadır. Film, tüm bu gençlerin içsel karmaşalarına ve bunula baş etmeye çalışmalarına değinmektedir. Lily Chou-Chou'nun müziği ise onlar için bir tür kaçıştır.

Film, gençlerin umutlarını, hayal kırıklıklarını, kırılganlıklarını ve kimlik arayışlarını derinlemesine işler. Ve bunu oldukça yalın, gerçekçi bir yol ile izleyiciye sunar. Bu sebepten ötürü son derece dokunaklı ve çarpıcı bir filmdir.