Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara'da vakit geçirebilceğiniz açık hava alanları ve alanlara sahip birkaç mekandan bahsedelim.

Başkentimiz Ankara, İstanbul kadar tarihi ve büyüleyici mekanlara ev sahipliği yapmasa da hem vakit geçirebileceğiniz hem de zevk alabileceğiniz mekanlara sahip. Bu mekanların bir kısmına beraber bakalım.

Hamamönü

Hamamönü eski Ankara evlerinin ev sahipliği yaptığı bir yer. Küçük sokaklarında bulunan kafeler, hediyelik eşya dükkkanları ve sokak yemekleriyle oldukça güzel vakit geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca burada bulunan Taceddin Dergahı bölümünde Mehmet Akif Ersoy'un kullanmış olduğu ve İstiklal Marşı'nı yazdığı bu ev müze olarak yer alıyor. Yine bu bölümde arka tarafta Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri de bulunuyor.


Dikmen Vadisi

Özellikle Mayıs ayında Sakuraların çiçek açmasıyla muhteşem görüntülere sahip Dikmen Vadisi çok geniş bir yürüyüş olanı ve piknik alanları sunuyor. Bahar aylarında kesinlikle tercih edilmesi gereken yerlerden biri çünkü temiz havasıyla da içinizi ferahlatıyor. Ayrıca içinde birkaç küçük çay evleri de mevcut.


Mogan Gölü

Çevresinde mangal alanı bulundurmasıyla da çok tercih edilen Mogan Gölü ve Parkı Gölbaşı ilçesinde merkezi bir alanda bulunuyor. Göl kenarında çeşitli yeme-içme restoranları da mevcut. Dilerseniz mangal için dilerseniz sadece vakit geçirmek için gelebilirsiniz. Ayrıca gölü gezmek için küçük tekneler ve bisikletler de var.


Estergon Kalesi

Müze şeklinde dizayn edilmiş bu kalede eski dönemlerden kalma oymalı kapılar ve eski türk eşyaları sergileniyor. Dışarıda da oturma alanları bulunuyor ve üst tarafta farklı lezzetler deneyebileceğiniz bir Özbek restoranı mevcut. Dışarıda da güzel fotoğraflar çekinebileceğiniz ve çekebileceğiniz alanlarlar var.


Atakule ve Botanik Parkı

Ankara'nın simgelerinden biri olan Atakule alt tarafında bulunan küçük avmsiyle hizmet vermeye devam ediyor. İçerisinde giyim, yiyecek ve hediyelik eşya dükkanları barındıran avm terasa da sahip. Geçtiğimiz yıllarda faaliyette olamyan Atakule'nin üst bölümü ücret karşılığında ziyarete açılmış durumda. Öğrenciler için indirimli bilet satışı da mevcut.

Atakule'den çıktıktan sonra ise hemen bizi botanik parkı karşılıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında renkgarenk olan parkta piknik ve yürüyüş yapabilirsiniz. Kışın ise yapraksız ağaçlar ve boş olan havuzlardan dolayı çok güzel bir görüntü sağlamadığını itiraf etmem gerekir.