Artık Latte Üzerine Çizim Yapıyoruz!
Artık Latte Üzerine Çizim Yapıyoruz! Kahve, yüzlerce farklı çeşidiyle yıllardır insanların vazgeçilm
Kahve, yüzlerce farklı çeşidiyle yıllardır insanların vazgeçilmezi ve bağımlısı olduğu içecek, tarihinde böyle bir şey görmedi. Teknolojinin, özellikle son beş yılda büyük bir hızla ivmelenmesinin ardından, etkilediği tüm endüstriler de ona ayak uydurarak evrimleşiyor. Artık üçüncü nesil kahvecilerin de yaygınlaşmasının ardından yavaş yavaş ülkemizde bir kahve kültürü oturmaya başladı. Tabi bu yayılmadan en çok nasibini alanlar da bloggerlarımız oldu. Fotoğrafçılıkta kullanılan en popüler kahve çeşidimiz latte olduğu için haliyle “latte art” dediğimiz olay da bir hayli yaygın. Eskiden güzel fotoğrafları çekilen Türk kahvesinin yerini Instagram’ın da etkisiyle latteler aldı. Baristalarımız da birbirleriyle bu konuda yarışa girmeye başladı. Simli unicorn kahvelerinden tutun, kahvenizin üstünde kendi portrenizi içebileceğiniz kadar ileri gitti bu çılgınlık! Bu teknolojik gelişmelerin ve popülarite fırtınasının arasında tutunabilen en yaygın alet ise bu latte art kalemleri oldu. Fiyatına ve işlevine göre farklı varyasyonları bulunmakta. Bu kalemle yaratıcılığınızı kullanarak istediğiniz deseni, şekli, simgeyi, yazıyı yazıp çizebilirsiniz.
Artık sanat ile kahvenin bu kadar iç içe olması beni sevindiriyor. İnsanlar daha artistik ve konseptli üçüncü dalga kahvehaneler açıp kendilerine özgü bir tarz belirliyorlar. Kahvelerini ve tatlılarını da konseptlerine göre çeşitlendirip yaratıcılıklarını kullanarak yeni şeyler üretiyorlar. Tıpkı bir ressamın kendine özgü çizim tekniğinin olması gibi. Bahçeli’de sıradan bir kahveci keşfetme günümde rastgele bir üçüncü dalga kahvehanede tanıştığım tatlı bir baristanın elinde rastladım bu kaleme ve sormadan edemedim. Kendisi kalemin hayat kurtarıcısı olduğunu söyledi. Kalem şeklinde küçük bir metal parçası latte art yaparken yaptığı ufak hataları düzeltmesine yarıyormuş meğer. Bu kalem ile günde ortalama 7-8 latteyi çöpe atmaktan kurtardıklarını söylüyorlar. Kalemi işlevinde görünce şaşırdım çünkü ebru sanatında yapılan teknik uygulanıyordu. Latte ile işi bitince arkadan daha kalın, dijital ekranlı başka bir kalem daha çıkardı ve üstüne bir kalp çizdi. Bunu sorduğumda da tarçın tozlarını şekillendirmeye yarayan basit bir kalem olduğunu söyledi.
“Spice Pen” olarak geçen bu kalemin çalışma mantığı aslında çok basit, içine toz tarçını koy ve latte art yapmaya başla! Tarçın yerine kakao koyarak çeşitlendirmeler de yapabilirsin. Sabah uyandığında kahvenin üzerinde günaydın yazısını gördüğünde gününü güzelleştirebilecek bir icat. Hayatımızı güzelleştiren ufak detaylardan biri neden bu olmasın ki?