Aşk ve Tutku

Hayatınızı aşk ve tutkuyla nasıl yaşayabileceğinizi öğrenin.

Sevgili dostlarım,

Sizlere bu gece, hayatın anlamı olan aşk ve tutku hakkında yazmak istiyorum. Belki de sizler de benim gibi bu iki duyguyla dolu bir hayat yaşamak için çabalıyorsunuzdur. Belki de sizler de benim gibi bu iki duyguyla karşılaştığınızda hayatınızın değiştiğini hissediyorsunuzdur.

Aşk, insanın kalbine dokunan, ruhuna işleyen, hayallerine yön veren bir duygudur. İnsanı kendinden geçiren, başka bir dünyaya götüren, her şeyi unutturan bir duygudur.

Tutku ise, insanın aşkını gerçekleştirmek için gösterdiği çabadır. Tutku, insanın aşkına ulaşmak için gösterdiği azimdir. İnsanın aşkına sahip çıkmak için verdiği mücadeledir.

Aşk ve tutku, birbirinden ayrılmaz iki kavramdır. Aşk olmadan tutku, boş bir çabadır. Tutku olmadan aşk, yarım bir duygudur. Aşk ve tutku, birlikte olduğunda, insanın hayatına anlam katar ve güzelleştirir.

Ben, hayatımda aşk ve tutkuyla yaptığım birçok şeyden bahsedebilirim. Mesela, yazmayı çok seviyorum. Yazmak benim için bir aşktır. Yazarken kendimi ifade ediyorum, duygularımı aktarıyorum, düşüncelerimi paylaşıyorum. Yazmak benim için bir tutkudur. Yazmak için zaman ayırıyorum, araştırma yapıyorum, gelişmeye çalışıyorum. Yazmak benim için hayattır. Yazdıklarım sayesinde, kendimi tanıyorum, insanları anlıyorum, hayata bakıyorum.

Mesela sevdiğim, değer verdiğim insanı çok seviyorum. Sevdiğim insan benim için bir aşktır. Sevdiğim insanla birlikte olmak, onunla konuşmak, ona bakmak, ona dokunmak beni mutlu ediyor. Sevdiğim insan benim için bir tutkudur. Sevdiğim insanı mutlu etmek, ona destek olmak, ona sadık kalmak için çabalıyorum. Sevdiğim insan benim için hayattır. Sevdiğim insan sayesinde, hayatın tadını çıkarıyorum, hayatın zorluklarına göğüs geriyorum, hayatın güzelliklerine şahit oluyorum.

Mesela, dostlarımı çok seviyorum. Dostlarım benim için bir aşktır. Dostlarımın yanında olmak, onlarla sohbet etmek, onlara güvenmek, onlardan öğrenmek beni huzurlu ediyor. Dostlarım benim için bir tutkudur. Dostlarımın yanında olmak, onlara yardım etmek, onlara saygı duymak, onlara değer vermek için uğraşıyorum. Dostlarım benim için hayattır. Dostlarım sayesinde hayatın renklerini görüyorum, hayatın sırlarını keşfediyorum, hayatın anlamını buluyorum.

Sizler de benim gibi, hayatınızda aşk ve tutkuyla yaptığınız birçok şeyden bahsedebilirsiniz. Belki de sizlerin de benim gibi, hayatınızda aşk ve tutkuyla yapmak istediğiniz birçok şey vardır. O hâlde, sizlere bir tavsiyem var. Aşkınızı ve tutkunuzu asla kaybetmeyin. Aşkınızdan ve tutkunuzdan asla vazgeçmeyin. Aşkınızı ve tutkunuzu asla saklamayın.

Çünkü aşk ve tutku, sizin en büyük gücünüzdür. Aşk ve tutku, sizin en büyük servetinizdir. Aşk ve tutku, sizin en büyük ödülünüzdür.

Bu gece, aşkınızı ve tutkunuzu yeniden hatırlayın. Yeni doğacak gün, aşkınızı ve tutkunuzu yeniden yaşayın. Değil mi ki O, aşkla ve tutkuyla yapanların da, aşkla ve tutkuyla isteyenlerin de Rabbidir.