Autosport: 2023’ün En İyi 50 Pilotu Listesi

Autosport dergisi 2023 yılının En İyi 50 Yarış Pilotu listesini yayımladı.

Birleşik Krallık’ta yayımlanan motor sporları konulu Autosport dergisi her yıl olduğu gibi bu yılın sonunda da En İyi 50 Yarış Pilotu listesini açıkladı. Formula 1’den Dünya Ralli Şampiyonası’na, IndyCar’dan Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na kadar pek çok daldan pilot içeren liste, yine tartışmalara yol açtı.

Listenin ilk sırasında yer alan üç kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Max Verstappen, geçtiğimiz yıla kıyasla yerini korurken iki kez IndyCar Series Şampiyonu Alex Palou, 2023 yılında 25 sıra yükselerek listede ikinci numaraya çıktı. Verstappen’e benzer şekilde kendi serisinde dominant bir sezon geçiren İspanyol pilotun ikinci sırada yer alması pek sürpriz olmasa da listenin üçüncü ismi tartışmaların odak noktasında: Lando Norris. Henüz yarış kazanmamış İngiliz Formula 1 pilotu Norris’in iki kez Dünya Ralli Şampiyonu olmuş, tarihin en genç şampiyonu, Kalle Rovanpera’nın önünde yer alması açıkçası beni memnun etmedi.

(Formula 1 pilotu Lando Norris, listenin üçüncü sırasında. / Kaynak: autosport.com)

Bazı sporseverlere göre Alex Palou’nun da üstünde yer alabilecek Fin pilotun gerek geçtiğimiz yıl Charles Leclerc’in gerek bu yıl Norris’in gerisinde kalmış olması, listeyi hazırlayan kişilerin gerekçelerini sorgulatır nitelikte. Bunun yanı sıra ilk 10’da yer alan birçok pilotun Formula 1’de yarışıyor olması yazarların her sene olduğu gibi bu sene de F1’e meyilli olduklarının kanıtı.

Birbirinden farklı motor sporlarında başarılı olmuş pilotları sıralamanın meşakkatli bir iş olduğunun farkında olmakla birlikte bu gibi listeler hazırlanırken daha makul kararların alınabileceğini düşünüyorum.

Listenin tamamını incelemek isterseniz buyurun lütfen: https://www.autosport.com/topic/top-50-drivers-of-2023/2571/