Banksy'nin Dokuzuncu Duvar Resmi

Londra Hayvanat Bahçesi

Anonim kimliğiyle bilinen sokak sanatçısı Banksy, dokuz gün boyunca her gün farklı lokasyonlarda ürettiği bir dizi yapıtıyla gündem olmuştu.

Banksy’nin ilk eseri Londra Richmond'da duvara tünemiş bir keçi silüeti oldu.

Chelsea’de yer alan çalışmada, hortumları neredeyse birbirine değecek şekilde kapalı pencerelerden birbirlerine bakan iki fil yer alıyordu.

Doğu Londra’daki Brick Lane’de bir demiryolu köprüsü üzerinde sallanan üç maymun belirdi. Maymun figürleri, şehrin işlek caddelerinden biri olan Brick Lane’de yoldan geçenlerin de ilgi odağı oldu.

Londra'nın güneyindeki Peckham, Rye Lane'de bir uydu anteninin üzerine çizilmiş kurt silüetini paylaştı. Bu eser kısa bir süre içinde maskeleri kişiler tarafından çalındı.

Londra’nın kuzeydoğusunda bir balık ve patates cipsi restoranının tepesine çizdiği eser, balıkları yakalamaya çalışan iki pelikanı gösteriyor.

Old Bailey ve St Paul Katedrali yakınlarındaki Ludgate Hill’de bulunan cam cepheli kutunun, bir akvaryum görünümünü almasını sağlayan sanatçı, kulübe camlarının üstüne piranalar çizdi.

Sanatçının eserlerinden biri Londra’nın kuzeyinde bir reklam panosunu tırmalayan kedi silüetiydi.

Charlton’daki Westmoor Caddesi’nde bir binanın yan tarafında yer alıyor ve bir gergedanın park halindeki araca tırmandığı görülüyor.

Son duvar resminde bir goril, Londra Hayvanat Bahçesi’nin kepengini kaldırarak bir deniz aslanı ve birkaç kuşu serbest bırakıyor, diğer hayvanlar ise içeriden onları gözlüyor.