Bazı Film Önerileri

Bazı film önerileri.

in Juli (Temmuz'da)

Fatih Akın'ın yol temalı eğlenceli filmlerinden biridir. Her izlediğimde keyiflenirim. Film bittikten sonra yüzümde kocaman bir gülümseme belirir. Bu filmin yanı sıra Aşka Ruhunu Kat (Soul Kitchen) ve Eldeva Berlin filmlerini de severek izledim. Filmler çok doğal, samimi ve her duyguyu hissettiren türden. Bu filmlerde kendi kabuğundan cesaretle çıkan ya da hayatın ikazlarıyla dönüşüme uğrayan karakterlerle karşılaşıyorsunuz.


Hector and The Search for Happiness

Kendi yaşamının monotonluğundan, cansız ve renksizliğinden sıkılmış bir psikiyatrist olan Hector'un mutluluğu araştırmak için ülke ülke gezerek, insanların yaşamlarına dahil olarak, elde ettiği yeni deneyimler üzerinden mutluluk üzerine notlar aldığı tatlı bir hikaye. Filmden aklımda kalan bazı cümleler:

Dinlemek, sevmektir.*

Ölmekten korkanlar yaşamaktan da korkar.*

Korku, mutluluğa engel olur.*


Chocolat (Çikolata)

Johnny Depp'in de yer aldığı romantik/dram türündeki yapımdır. Film aynı isimdeki kitaptan uyarlanmış. Kasabaya yerleşen bir kadının açtığı çikolata dükkanıyla birlikte gelişen olayları, tutucu kasaba halkının değişimini görüyoruz. Çikolatayla verilen mesajlar, dükkan sahibi kadının tavırları ve yaklaşımı, çikolataların görüntüsü... Harika bir film.


TINA (2021)

Efsane şarkıcı Tina Turner'ın hayatının anlatıldığı belgeseldir. Yaşadığı zorlukların üstesinden gelişi ve başarı öyküsüyle ilham veren eşsiz ruhun tüyler ürperten hikayesini izlemek isteyenler için buyrun.