Bazı Moda Akımları

Fark yaratan akımlar

Sessiz Lüks Akımı

Sessiz lüks kaliteyle sadeliği bir araya getiren, gösterişi olmadan moda dünyasını renklendiren bir akım. Minimalizmi, sadeliği ve doğallığı birleştiren sessiz lüks, gösterişten ve aşırıya kaçan desenlerden uzak duruyor. Kıyafetin artısı olan saç kesimi ve makyajda sessiz lüksü etkiliyor. Renkli farların ve koyu renkli rujların kullanılmadığı bu makyaj trendi doğal ve temiz bir görüntü sağlıyor. Saçlarda ise yumuşak geçişli katlar, bob kesim ve düzlük de bu akımın örneklerinden.

Sessiz lüks akımında öne çıkan bazı markalar;

Slavic Girl Akımı

Kışın gelmesi, suni kürklerin dış giyimler arasında öne çıkması ve en önemlisi Rusça bir şarkının viral olması ile birlikte giyim akımlarının arasında slavic girl akımı da yer aldı. Akım iki farklı stil ve renk paletinden oluşuyor. İlki kar konseptli açık renklerin ön planda olduğu daha zarif kombinelerden oluşurken diğeri zengin görünmenin ön plana olduğu koyu tonları ele alıyor.

Suni kürk bu akımda en önemli kombin parçası. Soğuk iklim koşullarının miras bıraktığı giyim türü, istenilen gösterişli görünümü sağlamada en önemli rolü oynuyor. Peluş/kürk şapka, aynı şekilde peluş ve kürkten oluşan her çeşit şapka ve saç bandı, bu görünümü tamamlamada oldukça önemli.

Bu tarzı kullanan bazı influencerlar;

Tomboy Trendi

Tomboy trendi geleneksel cinsiyet normlarına meydan okuyan bir akımı ifade ediyor. Kadın giyiminde genellikle zarif ve feminen unsurlardan ve ‘girly girl’ estetiğinden uzaklaşarak, maskülen ve spor bir görünüm oluşturuyor. Bu tarzı benimseyenler toplumun beklentilerine meydan okuyarak özgün bir tarz ortaya koyuyorlar.

Bu tarzı benimseyen bazı influencerlar;

Layering Akımı

Layering aslında dilimize ‘katlanma’ olarak çeviriliyor ve parçaları üst üste kombinleme trendi. Layering kesinlikle soğuk havlarda deneyimlemek isteyeceğiniz bir trend.

Uzun eteklerin içine giyilen pantolonlar, kazağın üstüne renk bütünlüğü oluşturacak yelekler ve gömlek içine giyilen tişörtler bu trende örnek verilebilir.

Sessiz lüksün aksine maksimalistliğin dostu olarak sayılan bu trend, modanın sınırlarını ortadan kaldırmış duruyor. ‘En içteki katman beyaz olsun üstünü süslerim’ normundan kaçınmanın en güzel yolu layering olabilir. Özellikle güpür elbise ve etek tasarımlarının moda severler tarafından tercih edilmeye başlanması layering trendine bir atıfta bulunuyor.

Layering trendinde bahsedilen her şey kendi tarzınız için de geçerli.

İşte bu trendle kombin yapan bazı influencerlar;