Beklemek Çözüm mü?
Fırsatlar bize geldiğinde hazır olabilmek önemlidir.
Uzun zamandır içerik yazmadığım için nasıl başlayacağıma bir türlü karar veremedim :). "Sohbet havasında başla devamı gelir ." düşüncesiyle ellerim klavyeye gitti ve buradayım. O zaman bir yerden başlayalım.
Yaklaşık iki aydır stabil bir hayat yaşıyorum. Her şey rutinleşti. Böyle de rahatlığını yok değil ama sıkıcı oluyor :). Bu süreçte "gözlem" yaptığım bir faaliyet haline geldi. Dolayısıyla anlatmak istediklerim de epeyce birikti. Bölüm bölüm sizlere aktaracağım. Peki bu yazının konusu nedir?
Beklemek çözüm mü?
Bildiğiniz üzere beklemek eylemi yorucu ve can sıkıcıdır. Bazen gereken çabayı göstersek bile beklemekten başka çaremizdir yoktur. Oluşum ardı sıra gerçekleşmeyebilir.
Tamam da "Her meyvenin bir büyüme süresi vardır ve mevsiminde güzeldir" klişe ama gerçek olan sözü insanlar doğru anlıyor mu? Maalesef. Ağaç meyve vermek için zamanını beklediğinden değil koşulların uygunluğu gözettiği için mevsimini bekler.
İnsan hayatına entegre edersek fırsatlar bize geldiğinde hazır olabilmektir aslında. Şartları elverişli hale getirmek için ise bu noktada bizi çaba karşılar.
Çabalarını gerçekten takdir ettiğim birkaç insan tipi vardır. Özellikle mücadelesine tanıklık ettiğim kişiler. Yaşadıkları zorlukların üstesinden gelebildikleri için. Ne demek istiyorsun? Başarının ölçütü kişiye göre değişkenlik gösterse de belirli kalıpları vardır. Konfor alanımızdan çıktığımızda, başkalarına kendimizi ispat etmek yerine benliğimize yöneldiğimizde başarı patikasına giriş yaparız.
Konu buraya nasıl geldi derseniz beklemek kısmı sosyal yaşamınızda sizi istediğiniz sonuca götürebilir. Akademik, kariyer, günlük hayatınızda ise beklemekten ziyade hazır olabilmek önemlidir. Çaba konusuna da bu yüzden değinmek istedim.
Amaçsız kalmaktansa insanlara imrenin mesela. Fazlası insanı çıkmaza sürüklese bile. Önce ortaya biraz azim çıkar sonra gerçekleri görürsün. Gerçekleştiremediğin potansiyeline bakmak gibidir bu yüzden. En sonunda iş sende biter.
Kısacası ilk başta hayatınızın neden sorusuna cevap bulun. Sonra hiçbir aksiyon almadığınızın manasızlığını görüp beklemenin ne zaman çözüm olabileceğini anlayın.