Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Gibi Olan Gözlük: Apple Vision Pro

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu yazıda gelişen teknolojinin son ürünü sanal gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro'yu inceledik.

Geçtiğimiz günlerde Apple uzun zamandır çıkması beklenen sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Fiziksel dünyayla dijital gerçekliği harmanlayan bu ürün yeni çağın icadı olarak tanımlanıyor. Satış fiyatı 3 bin 499 Amerikan dolarından başlayacak olan Vision Pro, 2024 yılının ilk aylarından itibaren ABD'de satışa sunulacak.

Apple Vision Pro Özellikleri Nelerdir ?

Tüm Apple cihazlarıyla senkronize bir şekilde çalışabilen Vision Pro, bluetooth cihazlara bağlanarak bir bilgisayar ya da televizyon gibi çalışabiliyor. Telefonunuzda bulunan uygulamaları fiziksel alana yansıtılmış sanal gerçeklikte görüntüleme imkanı veriyor.

Apple Vision Pro, çevrenizdeki insanlarla da görüntülü konuşmayı başka bir boyuta taşıyor. Görüntülü konuşmayı daha canlı ve gerçekçi bir biçimde kılarak karşılıklı konuşma imkanı sunuyor. Karşınızdaki kişi sanki önünüzdeymiş gibi görüntülü konuşabilirsiniz.

Vision Pro, içindeki özel kameralar sayesinde anıları kayıt alma imkanı da sağlıyor. Bu sayede sevdiklerinizle vakit geçirirken özel anlarınızı kaydedebilirsiniz. Galerinizdeki fotoğrafları istediğiniz boyutta görüntüleme olanağı sağlıyor. Bu sayede odanız bir fotoğraf galerisine dönüşüyor.

Film izleme deneyimini de başka bir boyuta taşıyor. Nerede olursanız olun bulunduğunuz ortamı sinema salonuna çevirme imkanı sunuyor. Ekranı parmağınız ile büyütüp küçültebilirsiniz. Özel ses efektleri ile sizi filmin içindeymiş gibi hissettirebilir.

Vision Pro oyun oynamak için de iyi bir alternatif. Büyük ekranda sanki oyunun içindeymişsiniz gibi en sevdiğiniz oyunları oynayabilirsiniz.

Daha fazla detaylı bilgi almak için tanıtım filmine bakabilirsiniz.