Bir Garip Müzik Hikayesi-2: Macabre Plaza

Ruha dokunan gizemli bir at...

Son birkaç aydır sosyal medyaya giriyor ve trend içerikleri takip ediyorsanız, bazı videolarda kulağa kadife gibi gelen bir gitar eşliğinde sözsüz ve asansöz müziği türüne benzer hoş şarkılarıyla Macabre Plaza'yı duymuş olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Biraz daha özele inersek, son dönemde yeni bir niş haline gelen bağımsız jazz müziği ve bağımsız asansör müziği türlerine ilginiz var ise Macabre Plaza'yı birkaç yıldır tanıyor veya duymuş olabilirsiniz. Peki kim veya kimler bu eşsiz müziğin arkasındakiler?

Kim oldukları sorusu hala gizemini korusa da sosyal medya sayesinde artan ünü nedeniyle insanlar Macabre Plaza'yı araştırmaya ve birtakım komplo teorileri üretmeye başladı. 2018 yılında 5 şarkıdan oluşan"Macabre Plaza" EP'si ile ortaya çıkan grup, devamında gelen bir albüm ve 4 EP ile adını müzik severlere duyurmaya başladı. Bazıları Macabre Plaza'nın Enjoy mahlaslı The Garden grubunun gitaristi Wyatt Shears'in eseri olduğunu söylese de ne Macabre Plaza cephesinden ne de Enjoy tarafından bu konuda bir açıklama olmadı. İnsanlar şarkılardaki tarz benzerliğinden, iki tarafın da gitarının sesinin benzerliğinden ve Macabre Plaza'nın The Garden'ın çalıştığı şirket olan Vada Vada ile çalışıyor olmasından Macabre Plaza'nın bir yan grup olabileceği kanısına vardı.

Sonuç olarak kim olduğu gizemini koruyan Macabre Plaza, 4 milyona yaklaşan aylık dinleyici sayısı ile türünün en çok dinlenen ve sevilen sanatçılarından biri oldu. Sosyal medyadaki akımların etkisi ile"A Bird's Last Look","A Devil's Touch in the Midwest" ve"Middle of Nowhere" şarkıları 100 milyona yakın dinlenme sayılarına ulaştı. Her ne kadar son zamanlarda artan ününün nedeni sosyal medya olsa da Macabre Plaza, kurulduğu yıl olan 2018'den beri müzik severler için ruhsal bir kaçış olmayı sürdürüyor.

Şarkılarının insanda uyandırdığı rüya etkisi, hoş ve narin tınıları, özgün sesleri ile Macabre Plaza, sevenlerinden kimliğini gizlemesine rağmen dinlenmeye ve insanları günlük hayattan uzaklaştırıp büyülü bir müzik yolculuğuna çıkarmaya devam edecek gibi görünüyor. Ben de sizin için kalbe dokunan, insanda hoş duygular uyandıran keyifli Macabre Plaza şarkılarından birkaçını buraya bırakıyorum. Umarım sizlerin de kalbinde bir yer bulup gününüzü şenlendirebilir.

1-Dinner With an Old Puppet

2-An Old Smile

3-We'll Be There by Sundown

4-Abandoned Plaza

5-Small Town Pigeon