Bir Garip Ödül Hikâyesi

2023 FIA Ödül Töreni sonrası ödüller sahiplerine ulaştı. Belki de ulaşamadı.

8 Aralık 2023 tarihinde, Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törenin kendisinden ziyade tören sonrası İngiliz Formula 1 pilotu Lewis Hamilton’un üçüncülük kupasının başına gelenler ise daha çok konuşuldu.

Her şey Motorsport Magazine dergisinin ortaya attığı bir iddia ile başladı. Söylentiye göre Lewis Hamilton, FIA’yı protesto etmek ve mevcut yönetime olan rahatsızlığını dile getirmek için kupasını sahne arkasındaki masada bıraktı. Nitekim Hamilton, yakın geçmişte F1 Akademi CEO’su Susie Wolff ve Mercedes-AMG Petronas takım patronu Toto Wolff çiftine FIA tarafından açılan soruşturmaya sert tepki göstermiş ve bu muamelenin kabul edilmez olduğunu tören öncesi düzenlenen basın toplantısında dile getirmişti.

(İşte, o meşhur ödül! / Kaynak: @FastestPitStop X)

Sosyal medyada yükselen “İyi yapmış. Bu çirkin kupayı evine götürüp ne yapsın? Hem bir sürü kupası daha var.” seslerinin ardından bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının paylaşımı sonrası ortalık daha da karıştı. Nihad Nesirli adlı kullanıcıya göre Lewis Hamilton kupayı kendisine hediye etmiş, o da alıp evine götürmüş.

(Fotoğraf: @nihadcelona X)

Tam “Ne şanslı adam! Düşünsene Lewis Hamilton geliyor, kupasını sana hediye ediyor.” diye düşünürken Mercedes’ten gelen açıklama ise anında kafalarımızı karıştırmaya yetti. Mercedes F1 takımı, açıklamasında Hamilton’un kupayı hediye ettiği bilgisini yalanlayıp İngiliz pilotun her insan evladının yapacağı gibi kupayı sahneden inmesinin ardından yetkililere teslim ettiğini bildirdi. Birkaç saat önce gezegenin en şanslı insanı ilân edilen Nesirli, bir anda hırsıza dönüşmüştü.

Nihad Nesirli, yaptığı son paylaşımda ise Hamilton’a ödülü alıp alamayacağını sorduğunu ve Hamilton’un onayını yanlış yorumlamış olduğunu ifade etti. Yazımızı sonlandırmadan hatırlatalım, bu bir Zaytung haberi değildi. Söz konusu olay alabildiğine komik veya absürt de olsa umuyoruz ki bir sonraki ödül törenlerinde güvenlik önlemlerini artırırlar.

(Nihad Nesirli, attığı son tweetlerin ardından hesabını sildi. / Kaynak: @motorsportcomtr X)