Oliver Bearman, ilk F1 yarışında göz doldurdu

Oliver Bearman, ilk Formula 1 yarışında Scuderia Ferrari koltuğunda.

2024 Suudi Arabistan Grand Prix'sinin ardından 18 yaşındaki Oliver Bearman ezici bir oy çoğunluğuyla "günün pilotu" seçildi. Ferrari'nin genç pilotu, apandisit ameliyatı geçiren Carlos Sainz'ın yerine yarıştı ve yarışı yedinci sırada bitirerek büyük bir etki bıraktı.

Yarıştan sonra Bearman araçtan çıkmakta zorlandı. Genç pilot, yaptığı açıklamada  "Aslında yarış bitene kadar kendimi iyi hissediyordum. Sonra adrenalin seviyesi düştü ve yorulduğumu hissettim. Bu pist fiziksel olarak sizden çok şey talep ediyor çünkü her zaman tam gaz gidiyorsunuz." dedi. Yarışın sonlarında doğru kendisine yaklaşan Lando Norris ve Lewis Hamilton'ı arkada tutmayı başaran Bearman ''Arkamda bu kadar hızlı pilotlar varken bir an bile dinlenemedim. Harika bir yarıştı." diye ekledi.

Oliver Bearman, son serbest antrenman seansından birkaç saat önce Ferrari Formula 1 takım patronu Fred Vasseur'den bir telefon almış. F2 yarışı için hâlihazırda Cidde'de bulunuyor olsa da F1 sıralama turlarına hazırlanmak adına oldukça kısa bir süreye sahip olan yetenekli pilot, cuma günkü sıralama turunda 11. sırayı elde etti ve yarışta dört sıra daha kazanarak 7. bitirdi. Bearman, "iyi bir iş çıkardığını düşündüğünü ve takımın kendisinden memnun kaldığını" belirtti. Aynı zamanda bir F1 takımında "kalıcı bir koltuk için yeterince başarılı olmayı ve çaylakların da bunu yapabileceğini göstermiş olmayı umduğunu" dile getirdi.

Fred Vasseur de etkilenenler arasındaydı

Takım patronu Vasseur, tam olarak hazır olmayan ama yine de görev icabı orada bulunan Bearman'ın "harika bir hafta sonu" geçirdiğinden bahsetti. Vasseur, basına yaptığı açıklamada Bearman için "İyi iş çıkardı ve hiç hata yapmadı. Her seansta adım adım ilerleme kaydetti. Bugün yarışın başında iyiydi, iyi bir pit stop yaptı ve lastikleri de idare etti. Hatta sonlara doğru Norris ve Hamilton yaklaşırken hızlanabildi. Bu yarışın onun için çok iyi bir test olduğunu düşünüyorum." dedi.

Formula 2 pilotu Bearman'ın geleceği parlak görünüyor. Yarış sonucu altı puan elde eden sürücü, dinginliğiyle iyi iş çıkardı. Lewis Hamilton ve Sebastien Vettel gibi F1 efsanelerinin de tebrik ettiği isim, şu an bulutların üstünde olsa gerek.

(Yarış öncesi Lewis Hamilton ile Oliver Bearman.)