Hamilton 2025'ten İtibaren Ferrari Pilotu

Beklenen resmi açıklama geldi. Lewis Hamilton 2025'ten itibaren Ferrari pilotu!

Formula 1'de iddialar resmiyet kazandı. Lewis Hamilton 2025 sezonundan itibaren Ferrari pilotu olacak.

Yedi kez dünya şampiyonu olan pilot, 2025 yılından itibaren Ferrari’de Charles Leclerc'in yanında yer alacak. “Yeni bir meydan okumanın zamanı gelmişti.”

Autosport dergisinin sansasyonel iddiaları ve İngiliz ve Alman medyasında gün boyu birbirini kovalayan söylentilerin ardından her iki takımdan açıklamalar geldi. Önce Mercedes'ten yedi kez dünya şampiyonu olan pilotla 2024 sonunda yollarını ayıracağını duyuran bir açıklama, ardından da Ferrari’den İngiliz pilotun 2025 sezonunda “iki yıllık bir sözleşmeyle” takıma katılacağını duyurmaktan memnuniyet duyduğunu belirten bir mesaj geldi. 39 yaşındaki şampiyon, Ferrari'nin 11. Büyük Britanyalı sürücüsü olacak ve sözleşmesi 2024 sonunda sona erecek olan İspanyol Carlos Sainz'ın yerini alarak Charles Leclerc ile takım arkadaşı olacak.

(Mercedes F1 Takımı, sosyal medya gönderileriyle güldürdü. / Kaynak: @MercedesAMGF1 X)

Lewis Hamilton, yaptığı açıklamada “Bu takımla 11 inanılmaz yıl geçirdim ve birlikte başardıklarımızla gerçekten gurur duyuyorum.” dedi. Devamında “Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın bir parçası oldu. Burada büyüdüm, bu yüzden ayrılma kararı şimdiye kadar verdiğim en zor kararlardan biri. Ancak bu adımı atmamın zamanı gelmişti ve yeni bir mücadeleye atılacağım için heyecanlıyım. Mercedes ailesinin inanılmaz desteği için sonsuza dek minnettar olacağım, özellikle de dostluğu ve liderliği için Toto'ya (Wolff). Bu sezon mümkün olan en iyi performansı göstermeye ve Mercedes ile olan son yılımı hatırlanacak bir yıl kılmaya yüzde 100 odaklandım.” diye ekledi.

Bild, Sky UK ve diğer İngiliz medyasında yer alan haberlere göre öğleden sonra yapılan bir toplantıda Mercedes F1 takım patronu Toto Wolff, İngiliz pilotun Maranello'ya gidişini doğruladı. Hamilton’dan boşalan Mercedes koltuğuna kimin oturacağı ise gizemini koruyor.