Steiner Haas'tan Ayrıldı

Günther Steiner, Haas F1 takım patronluğu görevinden ayrıldı.

Günther Steiner, ABD'li Formula 1 takımındaki görevinden ani bir kararla ayrılmasının ardından Haas'a dokuzuncu sezonunda takım patronu olarak liderlik etmeyecek.

Haas, 2023 takımlar şampiyonasında üç yıl içinde ikinci kez son sıraya düşmüştü. Takım sahibi ve kurucu ortağı Gene Haas yaptığı açıklamada performanslarını iyileştirmeleri gerektiğinin açık olduğunu söyledi. Steiner gibi ilk sezonundan bu yana takımda yer alan Ayao Komatsu, mühendislik direktörlüğünden takım patronluğuna terfi etti. Haas bu sayede mühendislik operasyonlarına daha fazla odaklanacaklarını söyledi.

(Takım sahibi Gene Haas'ın açıklaması. / Kaynak: @haasf1team Instagram)

Steiner'in ayrılışının ardından ekip ayrıca faaliyetlerinin rekabetçi olmayan tarafını denetlemek üzere yeni bir operasyon direktörü atayacak. Haas yaptığı açıklamada, “Organizasyon olarak ilerlerken pist performansımızı geliştirmemiz gerektiği açıktı.” dedi. “Ayao Komatsu'yu takım patronu olarak atamakla yönetimimizin merkezine temelde mühendisliği koyduk.”

Bu haberle birlikte tahmin ediyoruz ki Netflix'te yayınlanan Drive to Survive adlı belgesel dizinin ekibi yıkılmıştır. :')