Bir Neslin Dev Oyunu: GOW (God of War)

Savaş Tanrısı Kratos'un Hikayesi.

God of War; Yunan mitolojisi kadar önemli olan İskandinav mitolojisini farklı açılardan ele alarak oyunseverlere alışılagelmişin dışında bir deneyim sunmuştur.

-Spoiler içerir.-

Ana karakter olan Kratos; geçmişin izlerinden kurtulmak için tüm tanrıların isteklerini yerine getiren ve en sonrasında cinnet geçirip hepsini katleden, lanetlenmiş bir babadır. Kendisi aslında tehlikeli bir karakterdir çünkü yapabileceklerinin pekte bir sınırı yoktur. Buna örnek olarak; Ares'in emriyle kendi karısına ve kızına zarar vermesini söyleyebiliriz, lanetlenmesinin asıl nedeni de bu olaydır.

Fotoğrafından da görüldüğü üzere, kendisi korkutucu biridir ve gerçek Yunan mitolojisinde güç olgusunun simgesidir. Öyle bir gücü vardır ki, Dev Titan Kronos'u yenip, Pandora'nın kutusuna ulaşarak Aresten ailesinin intikamını almıştır fakat bu asla tanrıların sözünü verdiği gibi geçmişin izlerini silmemiştir. Sadece kendi gücüyle tüm tanrılara yetecek güce sahiptir. God of War'un gizemi, heyecanı ve aksiyonlu görevleriyle beraber soluksuz bir oyun zevki yaşarken sonlarına geldiğimizde Kratos, son Olimposluları da katlettikten sonra Zeus'u da öldürerek huzura kavuşacağını sanır fakat Athena'nın Kratos için planları bitmemiştir. Bunun üzerine, Kratos kendini öldürerek içindeki umudu insanlığa bahşeder. Aksiyonu ve heyecanı hiç bitmeyen bu oyuna hala bir şans vermediyseniz eğer kaçırmayın derim.