Bir Ömürde Kaç Mevsim Var?

Kışlar bahara dönebilir, yazlar da sonbahara. Bunların hepsi hayatın ta kendisi, olması gerektiği gibidir.

Hayatımız, bir ömürde gördüğümüz tüm mevsimlerden farksızdır aslında. Bazen kışımız bahara dönmez. Hatta baharlarımız aniden kış olabilir. Kıştan bahara, bahardan yaza, yazdan sonbahara geçişler gibi. Bunlar tıpkı bizim yaşam yolculuğumuzdaki dönemleri yansıtır. Bazı dönemler, yaz gibi parıl parıl, sıcacık ve güneşli günlerle doludur. Bu anlar, hayatın bize sunduğu neşeyi, mutluluğu ve sıcaklığı ve huzuru hissettiğimiz zamanlardır. Bu günler içimizi ısıtır, umut doldurur bizi.

Ancak bazen, yaşamın kışı gibi soğuk ve buz gibi günlerle karşılaşırız. Bu dönemler, zorlukların, üzüntülerin ve yalnızlığın bizi karşıladığı zamanlardır. Kış günleri bazen bizi soğuk ve bomboş hissettirir. Fakat kışın da kendine ait güzelliklerini unutmamak gerekir. Karla kaplı manzaralar, sessizlik yaysa da bizlere derin bir düşünce zamanı sunar. Her mevsimin kendi ritmi ve güzelliği olduğu gibi, hayatın her dönemi de farklı duygular ve deneyimler getirir. Kışın soğuk, buz gibi günleri, yazın sıcak günlerinin değerini anlamamıza yardımcı olur mesela. Her an, her durum, hayatın bir parçasıdır ve bizi daha güçlü kılar. Kışın ortasında bir bahar günü, yazın sıcaklığında bir serin rüzgar, tüm bu mevsimler hayatımızın zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır. Bazen bazı anlar vardır ki olmaması gereken şeyler olunca daha iyi hissettirir mesela. İşte hayat da aynı bu anlar gibidir. Olacağına varır her şey.

Hayatın her anı, ne olursa olsun, bize bir şeyler öğretir. Her mevsim, her dönem, bizi şekillendirir ve büyütür. Her şeyden bir ders çıkartabilmeli insan. Bu kendimize katabileceğimiz en yararlı şeydir. Bu yüzden, yaşamın her dönemine açık olmalı, her anı olduğu gibi kabul etmeli ve her mevsimin tadını çıkarmalıyız.

Sonuçta, her mevsimin kendine özgü güzellikleri var; bu yüzden kışın kar taneleri ve yazın güneş ışıkları arasında, belki de en iyisi bir iki tane her mevsimden almaktır!