Bir Üyelikle Bedavadan Netflix Devri Bitiyor Mu?

Netflix, kendi içerisinde yeni teknolojik farklılıklar yapmaya devam ediyor. Yeniliğe göre, her profil için ekstra ücret alınabilir.

Daha önceleri tek üyelikle birden fazla Netflix hesabını kullanabiliyordunuz ancak Netflix, bu devri aldığı kararla kapatmak için hazırlıklar yapıyor. Üstünde çalışılan karara göre, kullanıcının kendi evinden başka konumda Netflix hesabının açık olması engellenecek.

Uzun süredir kullanıcıların kendi şifrelerini başkalarıyla paylaşması konusunda problem yaşayan platform, bu problemlerin önüne geçmek için tek üyeliliğin şifresini paylaşarak, Premium üyeliğe sahip olanlar dört profil, Standart üyeliğe sahip olanlarsa iki profil oluşturabiliyordu ancak son haberlere göre bu durum değişecek ve aynı şifre ile farklı cihazdan giriş yapılmasına karşın ciddi önemler alınacak.

Netflix, geçen gün paylaştığı yazıda neden böyle bir uygulamayı hayata geçireceklerini: ''Daha önceki ayrı çoklu profiller seçenekleriyle kullanıcıların hesap paylaşımlarını kolaylaştırıyorduk; ancak bu uygulamanın yeni programlar ve içeriklere yatırım yapmamızı zorluyor.'' cümlesiyle belirtti.

Duyumlara göre, Peru, Kosta Rika ve Şili'de ''Ekstra Üye Ekle'' özelliğini test etmeye başlayacak. Farklı özelliğin her bir üyelik için ekstra ücret ödeneceğini, bu ekstra üyeliğin ise 2,99 Dolar olacağı haberi ortalıkta dolaşıyor. Ek olarak, ''Kullanıcı Profilleri için Yeni Üyelik'' özelliği de test edileceğini konuşuluyor.