Birbirinden Tatlı Bağımsız Oyunlar

Stresinizi ve günün yorgunluğunu atmanız için güzel araçlar

Tıpkı filmlerde olduğu gibi oyun dünyasında da birçok çeşit ve tür var. Beklentilerinize ve isteklerinize göre farklı türlere yönelip, benzersiz deneyimler yaşayabiliyorsunuz. Indie yani bağımsız oyunlar da stres atmak, rahatlamak ve yorgunluğu gidermek için güzel seçenekler. Bazı oyunların sonunda pamuk gibi olabilirsiniz veya duygusallaşabilirsiniz.

1-Unpacking

İsminden de anlaşıldığı üzere oyunda kutulardan eşyaları çıkarıp, yerleştiriyorsunuz. Oynadığınız karakter çocukluk döneminden, yetişkinlik dönemine kadar evinin farklı bölümündeki eşya dizimini gerçekleştiriyorsunuz. Başlarda yatağın üzerine peluşları dizerken daha sonrasında da yurt odasına posterlerini asıp, yetişkinlik döneminde giysi odasına topuklu ayakkabılarını yerleştirebiliyorsunuz. Karakter büyüdükçe oda sayısı ve eşya sayısı da artıyor. Piksel grafiklerin olması oyunun daha samimi yapıp o nostaljik havayı da geçiriyor. Fiyatı da gayet uygun.

2-A Little to the Left

Unpacking'in aksine bunda eşyaları bir kutudan çıkarmak yerine yerleştiriyorsunuz. Uygun yere uygun eşyayı koyup diğer bölüme geçmeniz önemli. Estetik aranjmanlar yaratırken arada ekranınızda bir kedi patisi belirip yerleştirdiğiniz nesneyi patileyebilir.

3-Florence

Interaktif kurgu oyunu olan Florence 25 yaşına gelip rutinleri ve hayatın monotonluğu arasında sıkışıp kalmış kızımızın hayatının aşkıyla tanışıp bu sürece ve hayatın getirdiklerine odaklanıyor. Duygusal bir hikayesi olan oyun hem iç ısıtıcı hem de tek oturuşta bitirebileceğiniz bir oyun.

4-Coffee Talk

Mutevazi bir kahve dükkanını işleten barista oluyorsunuz ve dükkanınıza farklı ırklardan (elf, vampir, kurt adam) gelen müşterilerin hikayelerine tanıklık ediyorsunuz tabi bu süreçte onlar için doğru siparişleri hazırlayıp isterlerse latte art da yapmanız gerek.

5-My Name is Mayo

Sadece bir mayonez kavanozuna tıklayarak başarımlar elde edip, kısa hikayeyi okuduğunuz ve bir tıklamayla saran bir oyun. Tek yapmanız gereken doğru kavanozu seçip üstüne yeteri kadar tıklayıp başarımları alarak hikayenin diğer kısmını açmak, oyun içinde de küçük bilgiler yer almakta.

6-Search All Serisi

Bu seriden istediğinizi seçip oynayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aralarda gizlenmiş nesneleri bulmak. Bu bir çilek de olabilir, sushi de, kedi de veya bir kaktüs de.

7-Incredibox

Kendi müziğinizi remixleyerek kaydetip, diğer kullanıcılarla paylaşabilir ve onların müziklerini de dinleyebilirsiniz. Son derece keyifli ve kötü bir şey çıkması neredeyse imkansız olan bir oyun/araç. Aslında pek de yeni olmayan bu oyun 2009'da piyasaya çıktı. Bu oyunu lise dönemlerimde yani 2011-2015 zamanlarında oynamıştım ve birkaç ay önce steamde gördüm. Kalitesini bozmamış ve daha fazla içerik eklenmiş, tam bir fiyat performans oyunu.

8-Abzu

Tam bir görsel şölen sunan Abzu'da okyanusun derinliklerine dalın ve bulmacaları çözerek onu keşfedin.

9-Gris

En az Abzu kadar görsel şölen sunacak olan oyunun renkleri, grafikleri gibi müzikleri de harika. Yapbozlar yaparak Gris'in içinde bulunduğu ruh halinden ve acılarından arınmasına, aynı zamanda duygusal olgunluğa erişmesine şahitlik edin.

10-Love Colors: Paint with Friends

Eşli oynayabileceğiniz, pikselleri renklendirmeniz gereken sevimli bir oyun.