"Boho Chic" Geri mi Dönüyor?

Bahar ayları yaklaşırken Boho Chic stilini mercek altına alıyoruz.

Biliyorsunuz ki son zamanlarda sosyal medyada geri dönüşler çok moda. Herkeste geçmişe duyulan bir özlem ve geçmiş trendleri günümüzde yaşatma çabası var. Bugün kişisel favorilerimden biri hakkında yazacağım; Boho Chic

Boho Chic adını bilmiyor olsanız bile aslında şahit olduğunuzu düşündüğüm stil trendlerinden biri. Buna verebileceğim en iyi örneklerden biri Gossip Girl'in altın kızı Serena van der Woodsen. Serena'nın stilinde bana Boho Chic'i hatırlatan birçok şey var! Büyük çantaları ve kolyeleri, uzun çizmeleri ve yüksek topuklu ayakkabıları, ve tabii ki bol elbise ve etekleri.

Stilini tam olarak Boho Chic olarak adlandıramasam da, bana ilham olan diğer isim ise Samantha Jones. Samantha'nın zaten renkli, cesur ve abartılı olan kişiliğinin Boho Chic stiline çok iyi bir uyum sağladığını düşünüyorum. Samantha'yı da büyük parlak bileklikler, renkli elbise ve takımlar ile görmek mümkün. Genel olarak Boho Chic stili 2000'lere ait diyebiliriz, ama söylediğim gibi geri dönüşler şu sıralar çok moda.

Moda dünyasında genel olarak minimalist bir bakış açısından her şeyin daha büyük ve abartı olduğu bir maksimalist bakış açısına geçiş yapıyoruz. Chloé'nin 2024 sonbahar defilesinde markanın yeni kreatif direktörü Chemena Kamali, marka için hazırladığı ilk koleksiyonu sundu. Defilede şifon kumaşlar, beyaz ve siyah tül detaylar ve koyu renkli çizmeler dikkat çekti. Bunun yanı sıra defilede kullanılan makyajın doğal olması ve saçların hafif dağınık dalgalı yapılması da koleksiyonun teması ile oldukça uyumluydu.