Buğday Tarlasında Defile ve Jacquemus Markası

Jacquemus/Spring Summer 2021 Fashion Show


Öncelikle daha önce hiç bu markayı duymadıysanız kısaca bir Jacqeuemus markasından bahsedeceğim.

Markanın tasarımcısı ve kurucusu 1990 senesinde Fransa'da doğmuş olan Simon Porte.

Simon'ın kendi deyimi ile “Param yoktu, aslına bakarsanız hiçbir şeyim yoktu. Bir tek yüreğim vardı. Hiçbir şeyden ve kimseden korkmayan...” 

Simon hayalleri için 19 yaşındayken Paris'e taşınıyor. Ee yürekli çocuk, hayallerinin peşinden gidiyor. Fakat o üzücü haberi alıyor, annesinin ölümü. Annesinin vefatından sonra da acı bir şekilde hayatın çok kısa olduğu gerçeğiyle yüzleşiyor. Hayat kısa ve bir gün belki de henüz hiçbir hayalimizi gerçekleştiremeden bu dünyadan ayrılabiliriz.

Simon hayallerinin peşinden gidiyor ve henüz 19 yaşındayken annesinin soyadı olan "Jacquemus" markasını kuruyor. Simon'ın hayalleri var, yüreği var ama parası yok. İlk koleksiyonunu ucuz olduğu için perdeciden aldığı kumaşlardan oluşturuyor. Jacquemus minimal bir marka evet ama Simon ilk koleksiyonunda illa minimal olayım diye değil parası olmadığı için aksesuar kullanamıyor. İşte bu şekilde oluşuyor Jacquemus markası. Bir adamın hayallerinin izinden gitmesi ile.

Gelelim defileye.

Pandemiden dolayı moda dünyası da fazlasıyla etkilendi. Seyircisiz defileler düzenlendi, sanal defileler düzenlendi... Tedbirlerin alındığı rüya gibi bu defilede izleyiceler sınırlandırıldı ve yalnızca 100 şanslı izleyici defileye katılabildi. Podyum 600 metreden, derin virajlardan ve ahşaptan oluşma ve Paris’e 1 saat uzaklıktaki Vexin Ulusal Parkı’nın içinde yer alıyor. İzleyiciler ise defile alanına helikopterle geldi.

İzleyiciler koltuklarına oturduklarında Simon'dan bir not da onları bekliyordu. “Buraya gelerek yalnızca defileyi izlemiş olmuyorsunuz, bizi destekliyorsunuz. Bu defile ekibime adanmıştır.” 

Defilenin Simon'un özünü yansıttığını ve yazdığı bir senaryoyu yaşattığını düşünüyorum.

Zira Simon, ailesi çiftçilik yapan, naif bir insan.

Görsellere baktığınızda, bu naiflik resmen kalbinize küçük bir dokunuş yapıyor.


Şimdi sadece tasarımlara bakın ve rahatlayın.






Ve artık sizi şöyle alalım. Buğday tarlasının ortasına, başaklarının sıcaklağına....