Büyümek ve Rabbime Yönelmek

İyi niyetle izler bırakmak.

Bir nefes alıyorum, zamanın hızlıca akıp gittiği bu dünyada varlığımın izini sürmeye çalışarak. Günden güne bir adım daha ileriye gitmek, geçen zamanın anlamını sorgulamak arasında gidip geliyorum. "Büyüyorum da ne oluyor şimdi?" sorusu zihnimde yankılanırken, yaşlanmakla büyümek arasındaki ince çizgiyi düşünüyorum. Yaş alıyorum, deneyimlere bir yenisini ekliyorum. Ama asıl büyüme yaşantımda meydana gelen değişimlerle mi oluyor, yoksa sadece zamanın akışıyla mı?

Her anımda, kâinatta kapladığım yerin hakkını verebiliyor muyum diye düşünüyorum. Varoluştaki görevimi ifa ediyor muyum bilmiyorum ama sorguluyorum. Belki de bugünler, içsel bir muhasebe zamanıdır benim için. İçsel bir yolculukla kendi varlığımın anlamını araştırıyorum. Zamanın hüzünle geçtiği bu dönemlerde, hayatımın amacını ve değerini anlamaya çalışıyorum.

Ve işte o an "İyi ki varsın." dedirebilmek, birilerine iz bırakabilmek, birkaç gönülde güzellikler açtırmak, hayır işlerinde koşabilmek, şerlerden uzak durabilmek; işte o an gerçek mutluluğu getiriyor. Rabbimin yolunda bir iz olabilmek, kendi varlığımı sorgulamama anlam katıyor. Bedenim belki eğlenmeyi unutuyor, ama ruhum dolup taşıyor. Ruhsal bir coşkuyla, hayatın güzelliklerine koşuyorum.

Evet, yaşım ilerliyor. Ama yaşamımın da anlam ve derinlik kazanmasını istiyorum. Bir günüm diğerinden farklı olsun, bir ayım diğerinden daha anlamlı geçsin, bir yılım diğer yıla değer katsın. İlerlemek, büyümek sadece yaş olarak değil yaşamın içinde anlam bulmakla mümkün.

Hayra öncülük etmek, şerre karşı direnmek, tebessümü yaymak ve nefreti kesmek istiyorum. Adem olarak geldiğim bu dünyadan hakkımı vererek ayrılmak istiyorum. Her sona hazır, her yeni bir başlangıca açık olmak istiyorum.

Allah'ım, kulluğumun zirvesini yaşamak, rızanı kazanmak, seni sevmek ve sevilmek istiyorum. Aciz kulundan cömert Rabbine, hazinesi nihayetsiz olan Rabbine bir çağrıdır bu. Kabul buyur, bu dileklerimi gerçekleştirmeme yardım et. Yol göster bana, beni sevginle doldur ve bu ömrü senin rızan için değerli kıl. İşte bu dua, içimden yükselen bir nidadır, kabul buyur Allah'ım.