Buz Ve Ateşin Şarkısı Evreninin Yeni Spin-Off Dizisi: A Knight Of The Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Yeni Game of Thrones prequel dizisi hakkında bildiklerimiz.

HBO MAX tarafından bahar 2024 yılında çekimlerine başlanması planlanan A Knight of the Seven Kingdoms: the Hedge Knight, House of the Dragon dizisinden yaklaşık 80 yıl sonrasını anlatan bir prequel dizisi olarak takvimlerde yer almaya başladı. Türkçeye Yedi Krallık Şövalyesi olarak çevrilen dizi The Tales of Dunk & Egg serisinin bir adaptasyonu olarak seyirciyi bekliyor olacak. 

Kısa romanlar serisi, zengin hikâye anlatımı ve canlı karakterleri ile Westeros dünyasını keşfetmesiyle öne çıkıyor. Aynı zamanda Yedi Krallığı şekillendiren tarih, siyaset ve çatışmalara dair bilgileri görmekteyiz. 209 AC yılında geçen The Tales of Dunk and Egg serisi, ana seri olan Game of Thrones’un 89 yıl öncesinde geçiyor. Ejderhaların Dansı'ndan beri ejderhasız kalan Targaryenların zaman içinde değişen politikaları ile baş başayız. Şu ana kadar The Hedge Knight, The Sworn Sword ve The Mystery Knight adında üç kısa roman yayınlayan George R R Martin, seriyi devam ettirmek konusunda kararlı. 6 ila 12 hikâye daha yazmak istediğini belirten Martin, Dunk ve Egg’in ölümüne kadar olayları ilertecekmiş gibi gözüküyor. Dördüncü kısa romanın ismini The She-Wolves of Winterfell olarak belirleyen yazar, Dunk ve Egg’in maceralarının bir sonraki durağının Winterfell olduğunu işaret ediyor. Beşincisini ise ismen The Village Hero olarak belirleyen Martin, ana serinin bir sonraki romanı olan The Winds of Winter yayınlanana dek Dunk ve Egg’in maceralarına ara verdiğini duyurdu.

Kısaca kısa romanlardan bahsetmek gerekirse;

The Hedge Knight: Ana karakterlerimizden biri olan Sör Duncan ‘Dunk’, güçlü ve çevik bir genç gezgin şövalyedir. Boyunduruğu altında bulunduğu Sör Arlan ile diyarı gezip düello ve turnuvalara katılmaktadır. Alçakgönüllü ve ‘kalın kafalı’ bir kişiliğe sahip olan şövalyenin, Ashford’daki turnuvadan sonra beklenmedik bir arkadaşlık kurmasına tanık olmaktayız. Bu beklenmedik kişi ise ileride Kral V. Aegon olarak taçlandırılacak, fakat aslında veraset sırasında 12. olan Prens Aegon’dur. Targaryenlara özgü gümüşi saçlarını kazıtan ve bir şapkayla koyu mor olan gözlerini gizlemeyi başaran küçük prens, Egg adıyla Dunk’ın yaveri olmuştur.

The Sworn Sword: Dunk ve Egg kendilerini Sör Eustace Osgrey'in hizmetinde bulurlar. Kuraklığın ortasında Sör Eustace ve Leydi Rohanne Webber arasında bir su anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgaya karışırlar. Dunk, Sör Eustace'a olan sadakatini Leydi Rohanne'nin durumunun sunduğu ahlaki seçimlerle dengeleyerek bu çatışmanın içinden çıkmaya çalışır. Yaveri Egg'in kıvrak zekası ile olayı çözümlendiren Dunk, hikâyenin sonunda ise kalesinde bulunduğu süre boyunca âşık olduğu Leydi Weber ile yollarını ayırmıştır.

The Mystery Knight: Dunk ve Egg bu kez Whitewalls'da başka bir turnuvaya katılır. Targaryen monarşisini devirmeye yönelik bir komplo etrafında şekillenen bir komploya karışırlar. Sırlar, siyasi entrikalar ve beklenmedik ittifaklar, bu tehlikeli durumun üstesinden gelmeye çalışırken ortaya çıkar. Tehlikelerle dolu bu macerada II. Blackfyre İsyanı'dan kesitler görmekteyiz.

Yaklaşık 3 sezon süreceği tahmin edilen A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight ile ilgili tek bildiğimiz senaryonun hazır olduğu. Son gelişmeleri ve set fotoğraflarını önümüzdeki aylarda göreceğiz.