CAFÉ CUBANO

Bir kahve içer miyiz? Cafe Cubano'ya bir göz atalım öyleyse!

Kahve... Günlerimiz asla o olmadan geçmiyor değil mi? Dışarıda, ofiste, okulda, her yerde... İster latte, ister cappucino, isterseniz Türk kahvesi. Her kahvenin kendine göre anlamı ve içilme zamanları vardır. Size egzotik ve renkli bir ülke olan Küba'nın kahve kültüründen bahsedeceğim. Café Cubano, güçlü bir espresso üzerinde yüzen kalın bir tatlı krema tabakasına sahip bir kahvedir.

Kahve bitkisi 1748'de Küba'ya tanıtılmıştı fakat kahve çiftçiliği, Haiti Devrimi'nden kaçan Fransızların akını yüzünden 1970'lere kadar uygun bir endüstri haline gelemedi.

Kübalılar kolay erişilen kahve bitkisini günlük rutinlerine dahil ettikçe iç tüketim arttı. Küba dışında Café Cubano olarak bilinen şey adadaki Kübalılar için standart kahve şekli haline geldi. Daha sonra Küba'nın kahve patlaması, ülkenin 1940'larda en büyük kahve ihracatçısı haline geldiğine tanık oldu.

Ancak daha sonra Küba Devrimi, adanın kahve endüstrisini hızla yok etti. Bu durum kötü bir ekonomi ile sonuçlandı. Kahve kazançsız bir ürün olmasına rağmen, Café Cubano, Küba kültürünün vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. Birçok Kübalı günde birkaç kez Café Cubano içmeye alışkındır. Genellike Pan Tostado'nun (kızarmış Küba ekmeği) yanında tüketilir.

Bu eşsiz lezzeti tatmayı tercih edenler önceden bir bardak soğuk su ile damaklarını temizleyebilirler.

Café Cubano İçin Gerekli Malzemeler:

6 fincanlık moka pot ile demlenmiş kahve

Su

Şeker

Moka pota kahveyi parçalarına ayırarak yeterli su ve kahve ekleyin. Ocağa alıp demlenmede bırakın. Ufak bir karıştırma kabına 4 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Moka pottan çıkmaya başlayan kahveden 1 çay kaşığı alın ve toz şekerin üzerine ekleyin. Toz şekeri ve kahveyi fındık kreması kıvamına gelene kadar karıştırın. İdeal kıvama gelince moka pot içerisinde kalan kahveyi de ekleyin ve yanında sıcak süt ile servis edin. Afiyet olsun.