Call of Duty Warzone Mobile Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Warzone arenası artık mobilde!

22 Mart'ta çıkmış olan Warzone Mobile hakkında bilmeniz gereken her şeyi oyunu deneyimlemiş biri olarak sizlere aktaracağım. Öncelikle oyunun mekanikleri ve dinamikleri tamamen şu an geçerli olan Call of Duty Warzone ile aynı. Call of Duty Mobile'dan daha farklı bir deneyim sunuyor bizlere. Hadi gelin maddeler hâlinde Warzone Mobile'a bir bakalım.

  • Oyunda, Battle Royal'de Verdansk ve Resurgance'da Rebirth Island olmak üzere iki büyük harita, ayrıca multiplayer modunda Shipment, Scrapyard ve Shoot House haritaları bulunmakta.
  • Oyundaki ilerleme sistemi eş zamanlı olarak Call of Duty Warzone, Modern Warfare 2 ve Modern Warfare 3'te de ilerlemekte. Bu da demek oluyor ki oyunda yaptığımız bütün ilerlemeler (silahlar, görevler, battle pass vb.) aynı zamanda Konsol ve PC'de ki bahsi geçen oyunlarda da aynı şekilde kaydedilmekte.
  • Oyunun Battle Royal modunda 120, Resurgance modunda 48 gerçek oyuncu bulunmakta. Dikkat çeken kısım ise PUBG Mobile vb. popüler mobile oyunların aksine bu kadar çok gerçek oyuncuyu aynı oyunda buluşturabileceğini altını çizmesi.
  • Oyun mobilde olduğu hâlde grafikleri güzel gözükmekte fakat sıradan mobil oyuncular için optimizasyon konusunda endişe verici. Keza, oyunun Alfa sürümünü denediğimde üst segment bir cihaz kullanıyor olmama rağmen çok büyük fps düşüşleri gözlemledim.
  • Tahmin edebileceğiniz üzere oyunda bulunan tüm silah, ekipman, araçlar vb. her şey, şu an geçerli Warzone oyununda bulunanlarla tamamen aynı.
  • Son olarak oyunda, yakındaki rakiplerinizi duyabileceğiniz ve hatta konuşabileceğiniz Proximity Chat, rakibinizi öldürdüğünüzde de son sözlerini duyabileceğiniz Death Chat olduğunu da ekleyeyim.

Warzone Mobile ile ilgili size aktaracaklarım bu kadardı. Mobil oyunlar arasında yeni bir FPS deneyimi ve farklı bir tat arıyorsanız Warzone Mobile'a bir şans verin derim. Verdansk'ta Dowtown Tepesi'nde sizleri bekliyor olacağım, görüşmek üzere.