Casper'ın İmaj Filmi
Casper'ın imaj filmi teknolojiyle ilgili geleceğe yönelik nasıl mesajlar vermiş olabilir?
İstanbul'da 1991 yılında kurulan Casper firması; insan ve teknoloji bağlantısını belirtmek için yeni bir imaj filmi piyasaya sürmüştür. Bu yeni imaj filmi en başında kullanıcı odaklı ve yenilikçi özelliğiyle ortaya çıkmıştır. Film: ''Casper teknolojiyi yaşatır!'' ve ''Casper her zaman yanımdadır!'' göndermeleriyle öne çıkmıştır. Bu sayede Casper VIA, Excalibur ve Nirvana markalarının sunduğu geniş ürün çeşitliliği kullanıcılara sunulmuştur. Ayrıca teknolojiye geniş bir bakış açısıyla yaklaşılmıştır. Teknoloji, kullanıcı deneyimiyle buluşturularak kullanıcılara güven ve kalite de aşılanmaya çalışılmıştır.
Gliese İstanbul ve yönetmen Ali Can Zeren'in imzasını taşıyan filmde teknolojinin hayatın her alanında yer alabileceği tasavvur edilmiştir. Casper Operasyon ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman Casper'ın yeni imaj filmiyle ilgili, ''Yeni imaj filmimizle teknolojiyi yalnızca bir araç olarak görmekten öte, onun insan hayatındaki derin etkisini anlatmaya çalışıyoruz. Teknolojimizle, insanların kendi potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Casper, sunduğu geniş ürün yelpazesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verirken, aynı zamanda onların tutkularına ve hayallerine de dokunuyor. “Hayat senin hızında akıyor, tercihler senin, biz senin seçimlerin için buradayız” mesajıyla, kullanıcılarımıza sadece bir ürün değil, onlara ilham veren bir deneyim sunduğumuzu vurguluyoruz. Bu filmle, markamızı hayatlarının her anında yanlarında hissettikleri, güvenle tercih edebilecekleri bir teknoloji markası olarak konumlandırıyoruz.'' ifadelerine yer vermiştir.
Marka, bu imaj filmiyle gelecekteki teknolojiyi günümüze taşımaya çalışmıştır. Bunu yaparkende teknolojiyi sadece bir araç olarak görmekten ziyade insanların hayatlarında vazgeçilmez bir yerde tutmaya çalışmıştır. Ayrıca müşteri memnuniyetine önem vermesiyle birlikte kullanıcıların yaşamlarını kolaylaştırmak en büyük amaçlarından biri haline gelmiştir. Elbette bunu yaparken müşterilerin beklentilerini göz ardı etmeyi unutmamıştır. Böylece kullanıcılarla duygusal bir bağ kurarak tek başına fonksiyonel olma özelliğinden kurtulmuştur.