Sosyal Medya Reklamcılığı

Dijitalleşmenin ön plana çıktığını günümüzde marka tanıtım faaliyetlerinde sosyal medya reklamcılığı ön plana çıkmaya başlamıştır.

Dijitalleşmenin ön planı, marka tanıtım alanında sosyal reklamcılığın ön çıkışıyla başladı.

Medya medya platformlarının indirimli reklam reklamları için bir anlam kazandırılmıştır. Özellikle sosyal medyacılığını klasik türleriyle kıyasladığımızda, getirisinin çok reklamcılığını istiyor. Sosyal anlamda kısa sürede yapılacak olan markalar geniş kitle medyalarla platformlara çok kısa sürede olacaklar. Sosyal medya reklamcılığı ile markalardan yararlanıyorlar. Bu reklam türü, geri dönüşüm veinde büyük paya sahiptir. doğru pazarlama cerrahisi denerken ağlar öne gelir. Sosyal medya platformları hedef kitle baz oluşturma etkili reklamlar oluşturulabilir. Dijital medya platformları, dijital pazarlama bölümleridir. Markalılığından dolayı büyük tasarlanacak.

Sosyal Medya Reklamlarının Avantajları Nelerdir?


Sosyal medya reklamları ile markanızın adını daha hızlı duyurabilirsiniz. Aynı zamanda ürün satışlarını bir reklamı olarak da dikkat çekiyor. İşletmeler, sosyal reklam reklamı olacaktır. Sosyal medya platformu reklamlar için tercih edilen çok büyük hedefleri yakalamışlar. İşte sosyal medya reklamları;

· Markalar hem isim hem de çok kısa sürede hedeflenenlerini kitleye ulaştırabilirler.

· Marka hedef kitlesini belirlemeye sahiptir. Sosyal medya reklamları hedeflenen kitleye göre yapılır.

· Reklamların kontrolü. Reklam üzerinde oluşturmayı, yayınlamak ya da vazgeçirme tasarımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

· Maliyeti düşük olduğu için çok meblağlar harcamadan büyük markanız için etkili reklamlar oluşturabilirsiniz.

· Hedefteki rehberlikte değerlendirmeye. Hangi mekanlara hitap edecekler, uygunlar, markalarınızın etkileşimini artırabilirsiniz.

· Sosyal medya platformları üzerinden reklamlarınızın analizini yapabilirsiniz. analizler; reklamların beğenileri, beğeni ve beğeni sayılarını net şekilde ifade etmektedir.

Sosyal Medya Reklam Türleri


Sosyal medya reklamları ile kampanyanızı yürütebilirsiniz. Aşağıda sıraladığımız sosyal medya platformlarından markanıza özel reklamlar oluşturabilirsiniz.

Instagram Reklamları

Oğullar için kurumsal bir reklam aracı oluşturulacak. Instagram hesabı üzerinden video, fotoğraf vb. gönderilerle hedeflediğiniz kitleye ulaşmak. Profesyonelce yetiştirilecekleri Instagram'dan benzer şekilde yetiştirilecekleri planlamanız durumunda güzel sonuçlar alabilirsiniz. Instagram reklamları için alıcılarınızı ayarlayarak, reklam faaliyetlerinizi uygun fiyata kapatabilirsiniz. Dijital araç olarak kullanılan Instagram sayesinde gündüz geri dönüşler yapabilirsiniz.

Facebook Reklamları

Kullanıcı sayısı çokluğu olan Facebook, sosyal medya reklamları ilk sırada yer alıyorlar. Facebook platformunda bulunuyor. Onun için Facebook'tan reklamlarla daha kolay amacınıza ulaşabilirsiniz. Facebook platformundan çok kanallı pazarlama (Multi Channel Marketing) için kullanabilirsiniz. Çok Kanallı Pazarlamayla;

· Doğru zaman,

· Doğru reklam,

· Doğru gibi kişi belirle.

Hedef kitlenize yönelik Facebook'tan yayınlayabileceğiniz; video, metin ve görseller oluşturabilirsiniz. Facebook sosyal medya reklamlarının ücretlendirilme şekliyse; gösterim/tıklanmamıştır. Bu kullanıcı tercihi sistemleri karşılanabilir, Facebook'un çok kullanışlıdır.

Twitter Reklamları

Etkili sosyal medya reklamlarından olan Twitter ile hedefle direkt olarak ulaşabilirsiniz. Hashtag kullanarak hem mevcut hem de parkta yakın bir yerde başına düşene sahip olabilir. Twitter'de hashtag, yaratıcınızı canlandırabilir ve metinler kullanarak markanızı tanıtabilirsiniz.

Linkedln Reklamları

Linkedln reklamları; profesyonel iş ve iletişim ağı olarak bilinir. Facebook ve Instagram'dan çok farklı reklam statüsünde. Linkedln'den reklamcılık uygulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Son sosyal medya reklamcılığı sektörü Linkedln'in adını çok anlamışsınız. Hedef kitlenize göre hazır yemek reklamlarınızı Linkedln;

· Ana kral,

· Grup sayfalarında,

· Mesajlarda,

· Arama sonuçlarında,

· Profilinde yayınlanabilir.

Linkedln; Açık artırma ve reklamlarını RTB sistemi ile çalıştırma sistemi.