Cesaretimiz dünyayı etkiliyor, müziğimiz Avrupa’yı fethediyor

Ukrayna, Eurovision tarihindeki 3. birinciliğini elde etmiş oldu.

İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasının final gecesinde 631 puanla birinci Ukrayna oldu. Ukrayna'yı Kalush Orkestrası, "Stefania" şarkısıyla temsil etti.

Bu yıl İtalya'nın Torino kentinde gerçekleşen Eurovision şarkı yarışmasının finali 25 ülkeden temsilciyle gerçekleşti. Oylama sonucunda yarışmanın birincisi Kalush Orkestrası'nın "Stefania" şarkısıyla Ukrayna oldu. İngiltere'nin temsilcisi Sam Ryders'ın "Space Man" şarkısı 466 puanla ikinci olurken, üçüncülüğü ise 459 puanla Chanel’in seslendirdiği "SloMo" şarkısıyla İspanya elde etti. Gecenin en düşük puanını ise Malik Harris’in “Rockstars” şarkısıyla Almanya aldı.

Sonucu halk oyları belirledi!

İngiltere jüriden aldığı 283 puanla zirveye yerleşse de halk oylarından gelen 439 puanla Ukrayna birinciliğin sahibi oldu. Böylece Ukrayna, Eurovision tarihindeki 3. birinciliğini elde etmiş oldu.

Cesaretimiz dünyayı etkiliyor, müziğimiz Avrupa’yı fethediyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, başarısı için Kalush Orkestrası'nı kutlarken, Rusya işgaline karşı zaferin çok uzak olmadığını belirtti. Bilindiği üzere bu yıl Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle yarışmaya katılmasına izin verilmemişti.

Şarkıyı hala dinlemeyenler için: "Stefania"

Kaynak: Bundle