Çift Aşamalı Temizlik Nedir?

Cildimizi yağdan, kirden, makyajdan, güneş koruyucudan en etkili şekilde temizlemeyi öğrenelim.


Çift Aşamalı Temizlik, double cleansing olarak bilinen, önce yağ sonra su bazlı bir temizleyici kullanarak cildi makyaj, yağ, güneş kremi, sebum ve kirlilikten arındırma işlemine deniyor.

Neden Çift Aşamalı Temizlik Yapmalıyız?

Benzer içerikler benzer içerikleri çözer mantığı ile ciltteki yağlı ürünleri etkili bir şekilde temizlemeye yarar. Her gün güneş kremi sürmemiz gerektiği için, güneş kremini etkin bir şekilde temizlememize yardımcı olur.


Çift Aşamalı Temizlik Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru cildimize yağ bazlı temizleyiciyi alıyor, iki dakika kadar masaj yapıyoruz bu aşamada su kullanmıyoruz.

Daha sonra elimizi ıslatıp bir dakika kadar yeniden masaj yapıyoruz, bu şekilde yağ bazlı ürünümüz arınmaya hazır hale geliyor. Yağ bazlı ürünü suyla duruladıktan sonra normal temizleme jelimizle cildimizi yıkayıp duruluyoruz.


Saf Yağlarla Çift Aşamalı Temizlik Yapılır Mı?

Yağ, yağı çözer mantığıyla önce cildi yağ bazlı bir temizleyiciyle temizleyeceğiz demiştik, ancak pek çok kişi bunu hindistancevizi yağı, zeytinyağı gibi yağlarla yapmayı deniyor. Çift aşamalı temizliğin ilk adımında saf yağlar kullanıldığında makyaj ve güneş koruyucu erir ancak bunları suyla ciltten uzaklaşmak çok zor hale gelir, suyla temas ettiği an su yağı iter ve yağ cilde iyiden iyiye tutunur. Yağ bazlı temizleyicilerin formulasyonlarında bu dengeyi kurabilen içerikler bulunur, bu sebeple saf yağdan ziyade yağ bazlı bir temizleyici kullanılması önerilmekte.