Çin'de Trajik Kaza!

Nio şirketinin elektrikli otomobilinin Şanghay'daki üçüncü kattaki ofisinden düşmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Çin menşeili elektrikli otomobil üreticisi Nio, araçlarından birinin Şanghay'daki merkezinin üçüncü katından düşmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kazada, ortak şirketlerinden bir personel ve bir kişi hayata veda etti.

Firma, olayın Çarşamba günü yerel saatle 17:20 civarında gerçekleştiğini söyledi. Hayatını kaybedenler, binadan düşen aracın içindeydi.

Nio, hükümet yetkilileriyle işbirliği içinde olduklarını ve olayla ilgili derhal soruşturma başlattığını söyledi.

Yetkililer "Şirketimiz, kazanın nedeninin araştırılması ve analizini başlatmak üzere kamu güvenliği departmanı ile işbirliği yapmaktadır. Olay yerindeki durumun analizine dayanarak, bunun bir kaza olduğunu (araçtan kaynaklanmadığını) başlangıçta teyit edebiliriz." açıklamasını yaptı.

"Bu kazadan dolayı çok üzgünüz ve hayatını kaybeden meslektaşımıza ve ortak çalışanımıza en derin taziyelerimizi iletmek isteriz. Ailelere yardım etmek amacıyla bir ekip kurarak çalışmalara başladık."

Nio'nun, yerel blog sitesi olan Weibo üzerinden yaptığı ilk açıklama, yarım saat içinde 1000'den fazla yorum aldı, ancak daha sonra gelen ofansif yorumlar nedeniyle kaldırıldı.

Açıklamanın son cümlesinde yer alan "aracın kendisiyle ilgili değil" ifadesi, blog kullanıcılarının çok sayıda öfkeli tepkisine neden oldu

Bir kullanıcı yorumda "Kapitalizmin soğukkanlılığını gösteriyor" yazarken, bir diğeri "Son cümle çok kayıtsız. Test sürücüleri aracı test etmeye geldiler ama [kazanın] araçla alakası yok diyorsunuz." dedi.

Yine bir başka Weibo kullanıcısı, "Kaza olup olmadığını doğrulamak için kamu güvenliği bürosu olmalı." yorumunda bulundu.

Araba üreticisi daha sonra, ifadenin güncel bir versiyonunu yayınladı.

Nio, Çin'in elektrikli araç endüstrisine hakim olma yolundaki yerel hamlesinin ön saflarında yer alıyor. Müşterilerin şarj etme konusundaki endişelerinin üstesinden gelmenin bir yolu olarak arabalarında değiştirilebilir pillere çok yatırım yaptı.

Şirket, Şanghay'da büyük bir üretim tesisi bulunan multi-milyarder Elon Musk'ın ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya rakip olma yolunda adımlar atıyor.


KAYNAK: BBC